Κάμαλα Χάρις: «Αν κάποιος εισβάλει στο σπίτι μου, θα τον πυροβολήσω»

Κάμαλα Χάρις: «Αν κάποιος εισβάλει στο σπίτι μου, θα τον πυροβολήσω»

Καλεσμένη στην Όπρα Γουίνφρεϊ, η Χάρις δήλωσε πως θα αμυνόταν με όπλο, σε περίπτωση που κάποιος εισέβαλε στο σπίτι της, σοκάροντας το κοινό

camala-oprah-arthrou
Ανάμικτες αντιδράσεις προκάλεσε μια δήλωση της υποψήφιας με το κόμα των ΔΗμοκρατικών για τις Αμερικανικές εκλογές, Κάμαλα Χάρις, κατά την οποία έδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι υπέρ της χρήσης όπλων, αποκρούοντας τους ισχυρισμούς του Ντόναλντ Τραμπ, που την είχε κατηγορήσει ότι «θέλει να πάρει τα όπλα του κόσμου».

Καλεσμένη στην Όπρα Γουίνφρεϊ,  η Χάρις δήλωσε πως θα αμυνόταν με όπλο, σε περίπτωση που κάποιος εισέβαλε στο σπίτι της.

«Αν κάποιος εισβάλει στο σπίτι μου, θα τον πυροβολήσω», είπε, σοκάροντας το κοινό. 

Κλείσιμο


Σε μια στιγμή αμηχανίας, η Χάρις γέλασε, προσθέτοντας: «Μάλλον δεν έπρεπε να το πω αυτό, αλλά το επιτελείο μου θα ασχοληθεί με αυτό αργότερα».

Η Κάμαλα Χάρις, παρά την αμφιλεγόμενη σχέση της με τα όπλα, έχει ξεκαθαρίσει την πρόθεσή της να εφαρμόσει μια απαγόρευση των όπλων επίθεσης και των γεμιστήρων μεγάλης χωρητικότητας, τα οποία χαρακτήρισε ως «ένα εργαλείο πολέμου».

Ωστόσο, τόνισε ότι είναι υποστηρίκτρια της Δεύτερης Τροπολογίας, η οποία προστατεύει το δικαίωμα στην οπλοκατοχή, αλλά παρόλα αυτά θα ήθελε αυστηρότερους νόμους για τα όπλα, όπως για παράδειγμα το να αφαιρεθούν τα όπλα από άτομα που θεωρούνται επικίνδυνα ή ασταθή.

«Δεν θα πάρουμε τα όπλα κανενός, και εγώ και ο Γουολς είμαστε κάτοχοι όπλων»

Εν τω μεταξύ, η Χάρις είχε μιλήσει για τη θέση της αναφορικά με την οπλοκατοχή και στο debate με τον αντίπαλό της, Ντόναλντ Τραμπ, όπου ανέφερε ότι τόσο η ίδια, όσο και ο υποψήφιος αντιπρόεδρός της, Τιμ Γουολς είναι αμφότεροι κάτοχοι όπλων, το οποίο είχε αναφέρει για να αποκρούσει τις κατηγορίες του Ρεπουμπλικανού προέδρου ότι «η Χάρις θέλει να κατασχέσει τα όπλα των Αμερικανών». 

«Ο Τιμ Γουόλς και εγώ είμαστε και οι δύο κάτοχοι όπλων», είπε η Χάρις. «Δεν πρόκειται να πάρουμε τα όπλα κανενός».

Η Χάρις είχε μιλήσει προηγουμένως για την κατοχή όπλων το 2019 κατά τη διάρκεια της πρώτης προεκλογικής της εκστρατείας για την προεδρία.

«Είμαι κάτοχος όπλου και κατέχω όπλο για τον ίδιο ίσως λόγο που το κάνουν πολλοί άνθρωποι - για προσωπική ασφάλεια», είχε δηλώσει προηγουμένως. «Ήμουν εισαγγελέας». Στην τότε προεκλογική της εκστρατεία ως αντιπρόεδρος του Μπάιντεν είχε δηλώσε ότι είχε αγοράσει ένα πιστόλι πολλά χρόνια πριν και το κρατούσε κλειδωμένο. 

Σημειώνεται πως η περιγραφή των Δημοκρατικών ως «απειλή» για τη Δεύτερη Τροπολογία αποτελεί σημαντικό μέρος της προεκλογικής τους εκστρατείας, ενώ από την πλευρά τους οι Δημοκρατικοί περιγράφουν τις προτάσεις τους για επιπρόσθετες παραμέτρους στην οπλοκατοχή ως «μέτρα κοινής λογικής για την προστασία της δημόσιας ασφάλειας».



Ειδήσεις σήμερα:

Μέση Ανατολή - Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαιώνει: Νεκρός από το πλήγμα στη Βηρυτό ο Ιμπραήμ Ακίλ

Εκλογές ΗΠΑ 2024: «Ο θείος μου ο Ντόναλντ πάντα ήταν ένας νταής χωρίς φίλους»

Ντένις Ρόντμαν για όλους και για όλα: Νόμιζαν ότι ήμουν γκέι λόγω των ρούχων μου, μεσολάβησα για να συναντηθεί ο Τραμπ με τον Κιμ Γιονγκ-Ουν - Βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης