Τραμπ: Ο ύποπτος για την απόπειρα δολοφονίας του είχε γράψει σε επιστολή ότι σχεδίαζε να τον σκοτώσει

Στο αυτοκίνητό του βρέθηκε μια χειρόγραφη λίστα με ημερομηνίες και χώρους όπου ήταν πιθανό να εμφανιστεί ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ

Ο ύποπτος που συνελήφθη για τη δεύτερη απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ στο γήπεδο γκολφ είχε συντάξει επιστολή στην οποία ανέφερε ότι σκόπευε να σκοτώσει τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ ενώ διατηρούσε στο αυτοκίνητό του μια χειρόγραφη λίστα με ημερομηνίες και χώρους όπου ήταν πιθανό να εμφανιστεί ο Τραμπ, ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Οι εισαγγελείς των ΗΠΑ που ερευνούν τη δεύτερη απόπειρα δολοφονίας κατά του πρώην προέδρου Τραμπ είπαν ότι το κινητό του Ράιαν Ρουθ, είχε συνδεθεί επανειλημμένα από τις 18 Αυγούστου έως τις 15 Σεπτεμβρίου σε δίκτυα τηλεφωνίας κοντά στο γήπεδο γκολφ του Τραμπ και το σπίτι του στη Φλόριντα.

Το σημείωμα είχε τοποθετηθεί σε ένα κουτί που είχε αφεθεί στο σπίτι ενός άγνωστου προσώπου που επικοινώνησε με τις ομοσπονδιακές αρχές μετά τη σύλληψη του Ρούθ. Το κουτί περιείχε επίσης πυρομαχικά, έναν μεταλλικό σωλήνα και άλλα αντικείμενα.

Ο Ρουθ κατηγορείται για κατοχή πυροβόλου όπλου ως καταδικασμένος για κακουργηματική πράξη και κατοχή πυροβόλου όπλου με κατεστραμμένο σειριακό αριθμό. Θα ακολουθήσουν και άλλες κατηγορίες.

Πράκτορας της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ εντόπισε το όπλο και πυροβόλησε προς την κατεύθυνση του Ρουθ, με αποτέλεσμα ο ύποπτος να διαφύγει, σύμφωνα με την καταγγελία. Ο Ρουθ συνελήφθη αργότερα σε αυτοκινητόδρομο της Φλόριντα. Αμερικανοί αξιωματούχοι λένε πως ο Ρουθ δεν πυροβόλησε στο γήπεδο γκολφ και δεν είχε στο οπτικό του πεδίο τον Τραμπ που βρισκόταν μερικά μέτρα μακριά.

Οι Αρχές δεν έχουν ακόμη γνωστοποιήσει το κίνητρο του συμβάντος, το οποίο σύμφωνα με το FBI διερευνάται ως προφανής απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ πριν από τις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου. Ο Ρουφ έχει ποινικό ιστορικό. 'Ηταν ένθερμος υποστηρικτής της Ουκρανίας και είχε δώσει συνέντευξη για την προσπάθειά του να στρατολογήσει Αφγανούς για να πολεμήσουν κατά της ρωσικής εισβολής.

Σε ένα βιβλίο που εξέδωσε ο ίδιος το 2023, ο Ρουθ έγραψε πως το Ιράν είναι «ελεύθερο να δολοφονήσει τον Τραμπ» επειδή απέσυρε τις Ηνωμένες Πολιτείες από μια διεθνή πυρηνική συμφωνία για την Τεχεράνη όταν ήταν πρόεδρος.

Τον Δεκέμβριο του 2002, ο Ρουθ είχε καταδικαστεί στη Βόρεια Καρολίνα για κατοχή όπλου που προκαλεί μαζικό θάνατο και καταστροφή. Είχε καταδικαστεί επίσης για κατοχή κλεμμένων αγαθών το 2010, σύμφωνα με δικαστικά αρχεία.

Ειδήσεις σήμερα:

Πιο φθηνό το γρήγορο Ίντερνετ και ελεύθερο WiFi στο δίκτυο του μετρό

Μπεκτασήδες: Η μυστικιστική ισλαμική αίρεση που θα αποκτήσει αυτόνομο κράτος στην Αλβανία

Καβγάς on air Γκλέτσου-Καινούργιου: Είσαι ομοφοβική για να κάνεις τηλεθέαση - Δεν σου επιτρέπω, σε είχα για τζέντλεμαν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr