Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Ξεκινά η διαδικασία επιβεβαίωσης των 26 ορισθέντων Επιτρόπων

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Ξεκινά η διαδικασία επιβεβαίωσης των 26 ορισθέντων Επιτρόπων

Πλέον, θα γίνει ανάλυση των δηλώσεων οικονομικών συμφερόντων των Επιτρόπων – Οι ακροάσεις αναμένονται τον Οκτώβριο με στόχο το Κολέγιο των Επιτρόπων να αναλάβει καθήκοντα την 1η Νοεμβρίου

commission
Στην κατοχή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου βρίσκονται όλα τα απαραίτητα έγγραφα για τους 26 Ευρωπαίους Επιτρόπους που ορίστηκαν για την Επιτροπή «Φον Ντερ Λάιεν ΙΙ», με αποτέλεσμα να ξεκινά η διαδικασία επιβεβαίωσης των υποψηφιοτήτων τους.

Τη σκυτάλη παίρνει η Επιτροπή Νομικών Θεμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που θα αναλύσει τις δηλώσεις οικονομικών συμφερόντων των ορισθέντων Επιτρόπων για να αποκλείσει οποιαδήποτε σύγκρουση συμφερόντων οικονομικής φύσης.

Παράλληλα, η Διάσκεψη των Προέδρων των Επιτροπών θα ορίσει το χρονοδιάγραμμα των ακροάσεων που θα πραγματοποιηθούν από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, ανάλογα με το χαρτοφυλάκιο του κάθε Επιτρόπου. Την οριστική απόφαση για το χρονοδιάγραμμα των ακροάσεων θα λάβει η Διάσκεψη των Προέδρων των πολιτικών ομάδων.

Οι ακροάσεις των ορισθέντων Επιτρόπων αναμένεται να διεξαχθούν εντός του Οκτωβρίου. Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, το ιδανικό θα ήταν το Σώμα των Επιτρόπων να είναι έτοιμο να αναλάβει καθήκοντα την 1η Νοεμβρίου. «Η Επιτροπή θα πρέπει να είναι σε θέση να ξεκινήσει τις εργασίες της το συντομότερο δυνατό», επιτρέποντας παράλληλα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να κάνει τον απαραίτητο έλεγχο.




Ειδήσεις σήμερα:

Πανικός και αγωνία στον Λίβανο: Χιλιάδες πολίτες μετακινούνται βόρεια για να γλιτώσουν το φονικό σφυροκόπημα του Ισραήλ

Η άγνωστη ιστορία του μπεκτασισμού - Γιατί αποτέλεσε τον Δούρειο Ίππο του Ισλάμ στα Βαλκάνια

«Κληρονόμησαν» ρετιρέ με θέα στην Ακρόπολη και το... σκότωσαν για €25.000
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης