Ο βασιλιάς Αμπντάλα αποκλείει να γίνει η Ιορδανία «εναλλακτική πατρίδα» για τους Παλαιστίνιους

Ο βασιλιάς Αμπντάλα αποκλείει να γίνει η Ιορδανία «εναλλακτική πατρίδα» για τους Παλαιστίνιους

Ο Ιορδανός μονάρχης τόνισε ότι «καμία χώρα δεν μπορεί να ωφεληθεί από την τρέχουσα κλιμάκωση» στη Μέση Ανατολή, καταδικάζοντας την επίθεση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας

Abdullah_II
Κατηγορηματικά απέκλεισε κάθε πιθανότητα ο βασιλιάς Αμπντάλα Β’ της Ιορδανίας να αποτελέσει η χώρα του «εναλλακτική πατρίδα» για τους Παλαιστίνιους, υπογραμμίζοντας ότι ο αναγκαστικός εκτοπισμός πληθυσμών από το Ισραήλ θα συνιστούσε «έγκλημα πολέμου».

«Επιτρέψτε μου να είμαι απολύτως σαφής: αυτό δεν θα συμβεί ποτέ. Δεν θα αποδεχθούμε ποτέ τον αναγκαστικό εκτοπισμό των Παλαιστινίων, κάτι που συνιστά έγκλημα πολέμου», δήλωσε κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, καταγγέλλοντας τους εξτρεμιστές που συνεχίζουν την προπαγάνδα περί «εναλλακτικής πατρίδας» στην Ιορδανία.

Ο Ιορδανός μονάρχης τόνισε ότι «καμία χώρα δεν μπορεί να ωφεληθεί» από την τρέχουσα κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή, καταδικάζοντας την επίθεση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Απηύθυνε επίσης έκκληση στη διεθνή κοινότητα να συμμετάσχει σε επιχείρηση ανθρωπιστικής βοήθειας με στόχο την παροχή τροφίμων, πόσιμου νερού, φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας, όπου σχεδόν έναν χρόνο μετά το ξέσπασμα του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, ο πληθυσμός δεινοπαθεί.

Κλείσιμο
«Προτρέπω όλα τα ευσυνείδητα έθνη να ενώσουν τις δυνάμεις τους με την Ιορδανία, τις κρίσιμες εβδομάδες που έρχονται, για να φέρουν εις πέρας αυτήν την αποστολή», είπε και τόνισε ότι «ο κόσμος μας έχει αποτύχει σε πολιτικό επίπεδο, αλλά η ανθρωπιά μας δεν πρέπει να απογοητεύει άλλο τον λαό της Γάζας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα:

Ο παλαιοχριστιανός της Κορινθίας εισέβαλε στο Αλεξάνδρα, άρπαξε το μωρό του και εξαφανίστηκε

Οι θησαυροί των ναζί που ακόμη αγνοούνται: Η τράτα στη Φοινικούντα, τα κιβώτια της «Αλεπούς της Ερήμου» και το τρένο με τους 300 τόνους χρυσού

Γενική Συνέλευση ΟΗΕ - Ερντογάν: Ζήτησε την αναγνώριση του ψευδοκράτους από τη διεθνή κοινότητα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης