Συνάντηση Μελόνι και Ερντογάν στη Νέα Υόρκη – Συζήτησαν για Μέση Ανατολή και Ουκρανία

Κοινό το ενδιαφέρον για μεταρρύθμιση του Συμβουλίου Ασφαλείας

H Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι είχε την Τρίτη (24/9) συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο των εργασιών της 79ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, κυρία θέματα συζήτησης ήταν το Μεσανατολικό, αλλά και η στήριξη της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας και η αναζήτηση διαρκούς και δίκαιης ειρήνης.

Σε σχέση με τη συζήτηση για τη μεταρρύθμιση του Συμβουλίου Ασφαλείας, στην ανακοίνωση της κυβέρνησης Μελόνι υπογραμμίζεται ότι «οι δυο ηγέτες αναφέρθηκαν και πάλι στην κοινή προσπάθεια, στα πλαίσια της ομάδας United for Consensus», προς στήριξη μιας λύσης η οποία να έχει ως σημεία αναφοράς τις αρχές της ισότητας, της δημοκρατικότητας και της αντιπροσωπευτικότητας, η οποία να αποκλείει, κατά συνέπεια, την δημιουργία νέων μονίμων εδρών.

Σε διμερές επίπεδο, τέλος, όπως αναφέρεται, επιβεβαιώθηκε η βούληση για πραγματοποίηση διμερούς διάσκεψης και επιχειρηματικού φόρουμ.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα:

Ο παλαιοχριστιανός της Κορινθίας εισέβαλε στο Αλεξάνδρα, άρπαξε το μωρό του και εξαφανίστηκε

Οι θησαυροί των ναζί που ακόμη αγνοούνται: Η τράτα στη Φοινικούντα, τα κιβώτια της «Αλεπούς της Ερήμου» και το τρένο με τους 300 τόνους χρυσού

Γενική Συνέλευση ΟΗΕ - Ερντογάν: Ζήτησε την αναγνώριση του ψευδοκράτους από τη διεθνή κοινότητα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr