Τα ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητα, λέει το Ιραν - Έκτακτη συνεδρίαση του ΣΑ του ΟΗΕ

Τα ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητα, λέει το Ιραν - Έκτακτη συνεδρίαση του ΣΑ του ΟΗΕ

Ο Ιρανός πρόεδρος μίλησε για πρώτη φορά την Τρίτη, αφού ο προκάτοχός του, Εμπραχίμ Ραΐσι, σκοτώθηκε σε συντριβή ελικοπτέρου νωρίτερα φέτος

iran_un
Η ισραηλινή «κρατική τρομοκρατία» τις τελευταίες ημέρες στον Λίβανο «δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη, δήλωσε ο πρόεδρος του Ιράν, Μασούντ Πεζεσκιάν, κατά την ομιλία του στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ.

Ο Ιρανός πρόεδρος μίλησε για πρώτη φορά την Τρίτη, αφού ο προκάτοχός του, Εμπραχίμ Ραΐσι, σκοτώθηκε σε συντριβή ελικοπτέρου νωρίτερα φέτος.

Ο Πεζεσκιάν δήλωσε ότι ο κόσμος έχει γίνει μάρτυρας της «πραγματικής φύσης του ισραηλινού καθεστώτος» κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να επιτύχει μια μόνιμη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και «ένα τέλος στην απελπιστική βαρβαρότητα» του Ισραήλ στον Λίβανο «πριν κατακλύσει την περιοχή και τον κόσμο».

«Η ευθύνη όλων των συνεπειών θα βαρύνει εκείνες τις κυβερνήσεις που ματαίωσαν όλες τις παγκόσμιες προσπάθειες να τερματιστεί αυτή η φρικτή καταστροφή».

Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

Κλείσιμο
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών συγκαλείται να συνεδριάσει εκτάκτως σήμερα Τετάρτη στις 18:00 (ώρα Νέας Υόρκης· στη 01:00 αύριο Πέμπτη ώρα Ελλάδας), για να συζητήσει την κλιμάκωση της σύγκρουσης Ισραήλ-Χεζμπολά, καθώς στον Λίβανο σφοδροί βομβαρδισμοί των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ στοίχισαν τη ζωή σε πάνω από 500 ανθρώπους προχθές Δευτέρα, ανακοίνωσε χθες Τρίτη η σλοβένικη προεδρία του κορυφαίου οργάνου του διεθνούς οργανισμού.

Στη συνεδρίαση, που συγκλήθηκε κατόπιν επίσημου αιτήματος της Γαλλίας, θα είναι παρών ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, διευκρίνισε η προεδρία.


Ειδήσεις σήμερα:

Ο παλαιοχριστιανός της Κορινθίας εισέβαλε στο Αλεξάνδρα, άρπαξε το μωρό του και εξαφανίστηκε

Οι θησαυροί των ναζί που ακόμη αγνοούνται: Η τράτα στη Φοινικούντα, τα κιβώτια της «Αλεπούς της Ερήμου» και το τρένο με τους 300 τόνους χρυσού

Γενική Συνέλευση ΟΗΕ - Ερντογάν: Ζήτησε την αναγνώριση του ψευδοκράτους από τη διεθνή κοινότητα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης