Γερμανία: «Πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις», το μήνυμα της Αναλένα Μπέρμποκ μετά την παραίτηση της ηγεσίας των Πρασίνων

Γερμανία: «Πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις», το μήνυμα της Αναλένα Μπέρμποκ μετά την παραίτηση της ηγεσίας των Πρασίνων

Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας εστίασε στην ανάγκη βελτίωσης στον κυβερνητικό συνασπισμό του Σολτς

analena-main
Πολιτικός σεισμός επήλθε στη Γερμανία και κυρίως στους Πράσινους, έναν από τους κυβερνητικούς εταίρους, μετά την ανακοίνωση της ηγεσίας του κόμματος ότι παραιτείται τον Νοέμβριο.

Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ, έσπευσε να τονίσει ότι η κίνηση αυτή δείχνει η κυβέρνηση Σολτς χρειάζεται άμεσα μεταρρυθμίσεις ενώ ο υπουργός Οικονομίας και αντικαγκελάριος, Ρόμπερτ Χάμπεκ, τρίβει-διακριτικά- τα... χέρια του.

Οι συμπρόεδροι των Πρασίνων Ρικάρντα Λανγκ και Ομίντ Νουριπούρ ανακοίνωσαν σήμερα το πρωί στο Βερολίνο ότι η ηγεσία του κόμματος Die Gruene θα παραιτηθεί τον Νοέμβριο.

Για την υπουργό Περιβάλλοντος της Γερμανίας Στέφι Λέμκε, η παραίτηση της ηγεσίας των Πρασίνων αποτελεί ένα σαφέστατο σημάδι αλλαγής.

Κλείσιμο
«Είναι ένα σαφές μήνυμα: οι Πράσινοι το έχουν καταλάβει. Κάτι έχει αλλάξει στη χώρα μας και αντιδρούμε σε αυτό», τόνισε η Λέμκε από το Βερολίνο.

Σέβεται, πάντως, όπως είπε, την αποχώρηση της Ρικάρντα Λανγκ και του Ομίντ Νουριπούρ από την ηγεσία του κόμματος .

«Σε καιρούς σαν κι αυτούς, χρειάζεται θάρρος να αναλάβεις την ευθύνη ... «Παραμένουμε διαθέσιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη στη χώρα μας».

Στο μεταξύ, η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ εξήρε την ανάγκη βελτίωσης του κόμματός της - όπως και στον κυβερνητικό συνασπισμό του Σολτς.

«Όλοι εμείς που φέρουμε ευθύνη για τους Πράσινους και γι΄αυτή τη χώρα πρέπει να αναρωτηθούμε τι μπορούμε και τι πρέπει να κάνουμε διαφορετικά», είπε η πρώην ηγέτις των Πρασίνων. στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

«Πρόκειται για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών στην πολιτική. Η εμπιστοσύνη ότι η πολιτική είναι εκεί για τους πολίτες και τις ανησυχίες τους», υπογράμμισε η Μπέρμποκ, που διετέλεσε επικεφαλής των Πρασίνων από το 2018 έως το 2022.

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Bild, o Ρόμπερτ Χάμπεκ, υπουργός Οικονομίας και αντικαγκελάριος στην ατμομηχανή της Ευρωζώνης , θεωρεί ότι έφθασε πλέον η κατάλληλη στιγμή να θέσει υποψηφιότητα για την καγκελαρία στις εκλογές του 2025.

Ειδήσεις σήμερα:

Οι 10 ατάκες που ξεχώρισαν στο debate του ΠΑΣΟΚ, ποιος «την είπε» σε ποιον και γιατί...

Γαλλία: Οργή για τη δολοφονία της 19χρονης Φιλιπίν - Συνελήφθη 22χρονος Μαροκινός που έπρεπε να είχε απελαθεί

Μπρους Σπρίνγκστιν: Εξαιτίας του πατέρα μου ντρεπόμουν να δείξω ότι έχω σχέση με γυναίκα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης