Τουλάχιστον 72 νεκροί στους χθεσινούς βομβαρδισμούς του Ισραήλ στον Λίβανο - Για επίγεια «κόλαση» μιλά ο Γκουτέρες

Τουλάχιστον 72 νεκροί στους χθεσινούς βομβαρδισμούς του Ισραήλ στον Λίβανο - Για επίγεια «κόλαση» μιλά ο Γκουτέρες

Το Ισραήλ θα προτιμούσε διπλωματική λύση της κρίσης με τον Λίβανο, αλλά είναι έτοιμο να χρησιμοποιήσει «όλα τα μέσα», δήλωσε ο Ισραηλινός πρεσβευτής στον ΟΗΕ

libanos_spitia
Οι συνεχιζόμενοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στον Λίβανο στοίχισαν τη ζωή σε 72 ανθρώπους χθες Τετάρτη, κατά νέο απολογισμό των θυμάτων που δημοσιοποιήθηκε από το λιβανικό υπουργείο Υγείας.

«Ισραηλινοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί» στοίχισαν τη ζωή σε 38 ανθρώπους στον νότιο Λίβανο, άλλους 12 στην περιοχή της κοιλάδας Μπεκάα (ανατολικά) και ακόμη 22 σε τρεις πόλεις βόρεια και νότια της Βηρυτού, σύμφωνα τα δεδομένα του υπουργείου, το οποίο διευκρίνισε πως σχεδόν 400 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Στον Λίβανο έχει ξεσπάσει πλέον επίγεια «κόλαση», τόνισε χθες Τετάρτη ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες κατά τη διάρκεια κατεπείγουσας συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας αφιερωμένης στην κρίση, καθώς οι βομβαρδισμοί του Ισραήλ εναντίον της Χεζμπολά συνεχίζονται.

«Ο Λίβανος είναι στο χείλος της αβύσσου», επέμεινε, επαναλαμβάνοντας πως «ο κόσμος δεν μπορεί να αφήσει τον Λίβανο να μετατραπεί σε άλλη Γάζα».

Κλείσιμο
Το Ισραήλ θα προτιμούσε την εξεύρεση λύσης διά της διπλωματικής οδού για την αποκατάσταση της ασφάλειας κατά μήκος των βόρειων συνόρων του με τον Λίβανο, αλλά θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα στη διάθεσή του εάν η διπλωματία δεν επιτρέψει να εξευρεθεί λύση στη σύγκρουση με το κίνημα Χεζμπολάχ, διεμήνυσε χθες Τετάρτη ο Ισραηλινός πρεσβευτής στον ΟΗΕ.

«Αν η διπλωματία αποτύχει να επιτρέψει στους κατοίκους μας να επιστρέψουν στα σπίτια τους, θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας, με σεβασμό του διεθνούς δικαίου», δήλωσε ο Ντάνι Ντάνον. «Αν μπορούσαμε να το επιτύχουμε μέσω της διπλωματίας, θα ήταν καλύτερο για το Ισραήλ, θα ήταν καλύτερο για τον Λίβανο», πρόσθεσε.



Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ προετοιμάζεται για εισβολή στον Λίβανο, λένε οι IDF - Στέλνει δύο ταξιαρχίες εφέδρων στα βόρεια σύνορά του

Οι 10 ατάκες που ξεχώρισαν στο debate του ΠΑΣΟΚ, ποιος «την είπε» σε ποιον και γιατί...

Γλυφάδα - Πατέρας 14χρονης: Το παιδί ζαλίζεται διαρκώς, κανείς δεν ξέρει αν οργανώνουν την τρίτη και μοιραία επίθεση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης