Μέση Ανατολή: Σύροι φεύγουν από τη χώρα τους για να γλιτώσουν από τον πόλεμο... και σκοτώνονται στον Λίβανο

Μέση Ανατολή: Σύροι φεύγουν από τη χώρα τους για να γλιτώσουν από τον πόλεμο... και σκοτώνονται στον Λίβανο

Πάνω από 100 πρόσφυγες από τη Συρία έχουν σκοτωθεί στον Λίβανο, από την αρχή των ισραηλινών βομβαρδισμών - Τουλάχιστον 23 έχασαν τη ζωή τους χθες από πλήγμα σε τριώροφο κτίριο

lebanon_strike_mk
Περισσότεροι από 100 Σύροι πρόσφυγες έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των μαζικών βομβαρδισμών του Ισραήλ εναντίον του Λιβάνου τις τελευταίες ημέρες, ανάμεσά τους 23 γυναίκες και 32 παιδιά, δήλωσαν σήμερα Σύροι ακτιβιστές.

Στο μεταξύ, ο Άλι Κούσας, ο δήμαρχος της λιβανέζικης πόλης Γιουνίν, δήλωσε σήμερα ότι τουλάχιστον 23 Σύροι πρόσφυγες – στην πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά - σκοτώθηκαν στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας από ισραηλινό πλήγμα σε τριώροφο κτίριο. Σύμφωνα με τον Κούσας, ακόμη οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν.



Κλείσιμο
Οι Σύροι που κατέφυγαν στον Λίβανο για να γλιτώσουν από τον πόλεμο στη χώρα τους είναι τώρα αντιμέτωποι με τις σφοδρές ισραηλινές επιθέσεις, κατήγγειλε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Είναι αναγκασμένοι να επιλέξουν μεταξύ της παραμονής τους στον Λίβανο υπό τα ισραηλινά πυρά ή της επιστροφής τους σε περιοχές της Συρίας που ελέγχονται από την κυβέρνηση, όπου κινδυνεύουν να συλληφθούν ή να πέσουν θύματα απαγωγής.

Εκτιμάται ότι 1,5 εκατομμύριο Σύροι πρόσφυγες ζουν στον Λίβανο, με πολλούς από αυτούς να είναι άστεγοι λόγω του υψηλού κόστους ζωής. Εξαιτίας των ισραηλινών επιθέσεων ακόμη περισσότεροι πρόσφυγες από τη Συρία έχουν καταλήξει να κοιμούνται σε πάρκα ή στους δρόμους.

Εξάλλου κάποιοι πρόσφυγες που ζούσαν στον ανατολικό Λίβανο πέρασαν στη Συρία τις τελευταίες ημέρες, όπου σχεδόν 14 χρόνια μετά την έναρξη του εμφυλίου δεν υπάρχουν ακόμη ευκαιρίες για την ασφαλή επιστροφή στις εστίες τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ, από τον Οκτώβριο του 2023 λόγω των ισραηλινών επιθέσεων στον Λίβανο έχουν εκτοπιστεί περίπου 200.000 άνθρωποι.

Επίθεση σε 75 στόχους της Χεζμπολάχ πραγματοποίησαν το βράδυ οι IDF

Στο μεταξύ, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι επιτέθηκε σε 75 στρατιωτικούς στόχους της ισλαμιστικής οργάνωσης Χεζμπολάχ στον Λίβανο το βράδυ της Τετάρτης προς Πέμπτη, στο νότιο τμήμα της χώρας καθώς και στην περιοχή της Μπεκάα (ανατολικά).

Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη «επιτέθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε περίπου 75 τρομοκρατικούς στόχους της Χεζμπολάχ στην περιοχή της Μπεκάα και στον νότιο Λίβανο, μεταξύ των οποίων αποθήκες πυρομαχικών, εκτοξευτήρες έτοιμους να χρησιμοποιηθούν (κατά του ισραηλινού εδάφους) στρατιωτικά κτίρια, τρομοκράτες και τρομοκρατικές υποδομές», δήλωσε ο στρατός σε ανακοίνωση.


Ειδήσεις σήμερα:

Φωτογραφίες: Ο Μητσοτάκης στη συνάντηση της Νέας Υόρκης για την Ουκρανία με Μπάιντεν, φον ντερ Λάιεν, Ζελένσκι, Στάρμερ

Ο Φάμελλος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - «Οφείλουμε να περάσουμε από το εγώ στο εμείς»


Σταθερή η Μαρινέλλα λένε οι γιατροί και περιμένουν να περάσει το πρώτο 24ωρο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης