Επίδειξη μόδας Dior: Η «Πρώτη Κυρία» της Γαλλίας και η βασίλισσα Σόνια της Νορβηγίας έδωσαν το «παρών»

Εμπνευσμένη από την τοξοβολία η ανοιξιάτικη και καλοκαιρινή κολλεξιόν του οίκου Dior

Ιδιαίτερα εντυπωσιακή ήταν η επίδειξη μόδας του οίκου Dior στο μουσείο Rodin της Γαλλίας, με την «Πρώτη Κυρία», Μπριζίτ Μακρόν, να δίνει μία «προεδρική πινελιά» στην εκδήλωση στη νέα συλλογή Άνοιξη-Καλοκαίρι του 2025.

Στην πρώτη σειρά καθόταν η σύζυγος του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν και δίπλα της η βασίλισσα Σόνια της Νορβηγίας.

Οι κάμερες απαθανάτισαν την Μπριζίτ Μακρόν με σκούρο ταγιέρ του οίκου - υψηλής ραπτικής- που το συνδύασε με λευκές πέρλες.

Η Μακρόν πόζαρε στο φακό με την Ντελφίν Αρνό, γενική διευθύντρια του οίκου μόδας της Dior, και την βασίλισσα της Νορβηγίας.

Εμπνευσμένη από την τοξοβολία η ανοιξιάτικη και καλοκαιρινή κολλεξιόν του οίκου Dior

Ωστόσο, όπως σχολιάζουν τα γαλλικά ΜΜΕ, το μοντέλο που άνοιξε την επίδειξη φορώντας ψηλές μαύρες μπότες κι ένα κοντό δερμάτινο φόρεμα έχοντας στην φαρέτρα της τόξα, ήταν αυτή που έκλεψε την παράσταση.

H γνωστή σχεδιάστρια μόδας και Creative Director της Dior, Μαρία Γκράτσια Τσιούρι, εμπνεύστηκε από την τοξοβολία για να παρουσιάσει τη νέα κολεξιόν λίγες ημέρες αφότου η Γαλλία έριξε την αυλαία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Τα βαθιά ντεκολτέ και τα φορέματα με έναν ώμο κυριάρχησαν στην πασαρέλα, αναδεικνύοντας την κομψότητα της σιλουέτας με τα σακάκια που άφηναν ακάλυπτους τους ώμους να προσθέτουν ένα εκλεπτυσμένο αλλά αισθησιακό στοιχείο.

Το άσπρο και το μαύρο ήταν τα δύο χρώματα που πρωταγωνίστησαν στην επίδειξη μόδας αλλά και τα σανδάλια gladiator πρόσθεσαν ένα στοιχείο δύναμης.

Σημειώνεται ότι τα μοντέλα φόρεσαν την εμβληματική δερμάτινη τσάντα Lady Dior χιαστί αντί να τη κρατούν από το χερούλι, ενώ σημειώνεται ότι εμφανίστηκε ένα νέο μοντέλο του αξεσουάρ.

Αθλητισμός και μόδα έγιναν «ένα» στην πασαρέλα

Κάνοντας πασαρέλα στο μουσείο, η εικαστικός Σάγκ Νάπολι που το τελευταίο διάστημα ασχολείται με την αγωνιστική τοξοβολία, βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος όταν με το τόξο της ξεκίνησε να ρίχνει βολές .



Aφού έκανε προθέρμανση, η μελαχρινή εικαστικός συνδύασε τον αθλητισμό με τη μόδα παίρνοντας το τόξο της με το κοινό να την καταχειροκροτεί.

Τα περισσότερα γαλλικά ΜΜΕ εντυπωσιάστηκαν από την επίδειξη του οίκου Dior.

«Η Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού έκανε πρεμιέρα με τον οίκο Dior. Ο οίκος παρουσίασε τη συλλογή του για την Άνοιξη - Καλοκαίρι 2025 και στο μουσείο Rodin υποδέχτηκε ένα πλήθος από σταρ και προσωπικότητες, όπως η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας και η βασίλισσα Σόνια της Νορβηγίας. Η Νάπολι, καλλιτέχνιδα και επαγγελματίας τοξοβόλος, χρησιμοποιεί το άθλημά της συμβολικά στα έργα της.

Όπως επισημαίνουν το γαλλικό περιοδικό Gala και η εφημερίδα Le Figaro, η σχεδιάστρια μόδας Μαρία Γκράτσια Τσιούρι, ήταν αυτή που ζήτησε από τη Νάπολι να εμφανιστεί στην πασαρέλα χαρακτηρίζοντάς την «Σύγχρονη Αμαζόνα»: «H Σαγκ Νάπολι αντιλαμβάνεται τη μόδα ως ένα οπτικό γνώρισμα, μια επιβεβαίωση της αθλητικής της φόρμας. Καταπιάνεται μ' ένα από τα παλαιότερα αθλήματα που απαιτούν πειθαρχία – την τοξοβολία – στην οποία επιβάλλεται η εναρμόνιση σώματος και πνεύματος», προσθέτει το δημοσίευμα του γαλλικού περιοδικού Gala.

Οι διάσημοι που έδωσαν το παρόν στην εκδήλωση

Στην επίδειξη μόδας παραβρέθηκαν πολλές αιθέριες υπάρξεις από τον καλλιτεχνικό χώρο.



Η γνωστή ηθοποιός Νάταλι Πόρτμαν επέλεξε ένα μαύρο βελούδινο σακάκι Dior Cruise 2025 πάνω από ένα μαύρο βελούδινο μπουστάκι και μια κεντημένη ασημένια φούστα. Φορούσε επίσης αξεσουάρ Dior, ενώ οι δερμάτινες μπότες Dior ήταν από vegan δέρμα.



Από την πλευρά της, η πρώην σύζυγος του Μπεν Άφλεκ, Τζένιφερ Γκάρνερ, φόρεσε ένα γκρι μάλλινο παλτό Dior Pre Fall 2024 πάνω από ένα μαύρο φόρεμα. Τα αξεσουάρ ήταν Dior, ενώ τα κοσμήματα που επέλεξε ήταν κολιέ Bois de Rose, βραχιόλια και δαχτυλίδια από λευκόχρυσο, κίτρινο χρυσό και διαμάντια, Dior Joaillerie.

Η γοητευτική ηθοποιός και πρώην μοντέλο Λετίσια Κάστα επέλεξε ένα ασύμμετρο μαύρο βαμβακερό πουκάμισο Dior με μαύρη δερμάτινη φούστα και αξεσουάρ.


Ειδήσεις σήμερα:

Συνελήφθη μαθητής και ο πατέρας του στον Άλιμο - Ο 14χρονος είχε κινητό, απείλησε καθηγήτρια πως «θα της σπάσει τα μούτρα»

Με κλειστά μάτια θα εμπιστευόμουν το παιδί μου στον πατέρα Αντώνιο, κατέθεσε ο Μουζουράκης στη δίκη για την Κιβωτό του Κόσμου


Άνοιξε επισήμως την κούρσα στον ΣΥΡΙΖΑ ο Πολάκης: Ποιοι υπέγραψαν την υποψηφιότητά του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr