Διεθνές αίτημα αναζήτησης του «αγνοούμενου» Ρίνσον Γιόσε – Σχετίζεται με τους παγιδευμένους βομβητές της Χεζμπολάχ

Χάθηκαν τα ίχνη του από την περασμένη εβδομάδα, όταν βρισκόταν στις ΗΠΑ για συνέδριο

Η αστυνομία της Νορβηγίας εξέδωσε διεθνές αίτημα αναζήτησης για τον Νορβηγοϊνδό ο οποίος εμπλέκεται στην πώληση βομβητών στη Χεζμπολάχ, οι οποίοι εξερράγησαν ταυτόχρονα την περασμένη εβδομάδα σε όλο τον Λίβανο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δεκάδες άνθρωποι και να τραυματιστούν χιλιάδες.

Ο 39χρονος Ρίνσον Γιόσε εξαφανίστηκε την περασμένη εβδομάδα, ενώ βρισκόταν για δουλειά στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Γιόσε είναι ο ιδρυτής μιας βουλγαρικής εταιρείας που φέρεται ότι ήταν ένας από τους κρίκους στην αλυσίδα παραγωγής των βομβητών.

«Χθες, 25 Σεπτεμβρίου, η αστυνομία του Όσλο έλαβε μια αναφορά για αγνοούμενο πρόσωπο, σε σχέση με την υπόθεση των βομβητών» ανέφερε η αστυνομία προς το Reuters.

Ο Γιόσε αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο για την υπόθεση των βομβητών όταν τον ρώτησαν τηλεφωνικά για το θέμα, την περασμένη Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου. Έκλεισε το τηλέφωνο όταν ρωτήθηκε για τη βουλγαρική εταιρεία και δεν έχει απαντήσει έκτοτε σε επανειλημμένες κλήσεις και μηνύματα.

Ο εργοδότης του, η νορβηγική εταιρεία DN Media Group, ανέφερε ότι έφυγε για συνέδριο στη Βοστόνη στις 17 Σεπτεμβρίου και δεν έχει καταφέρει να επικοινωνήσει μαζί του από την επόμενη ημέρα, στις 18 Σεπτεμβρίου. Ο Γιόσε εργαζόταν στο τμήμα πωλήσεων.

Το 2022 ο Γιόσε ίδρυσε την εταιρεία Norta Global Ltd, με έδρα τη Σόφια. Οι βουλγαρικές αρχές ερεύνησαν τον ρόλο της εταιρείας στην πώληση των παγιδευμένων βομβητών, αλλά δεν βρήκαν αποδείξεις ότι κατασκευάστηκαν στη χώρα ή εξήχθησαν από αυτήν.




Ειδήσεις σήμερα:

Έσκασαν τα λάστιχα και τους απείλησαν με καλάσνικοφ - Πώς έγινε η ληστεία στη χρηματαποστολή στο Λαύριο

Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας έως και 8 βαθμούς Κελσίου τη Δευτέρα, λέει ο Κολυδάς - Ενισχύονται οι βοριάδες

Άνοιξε επισήμως την κούρσα στον ΣΥΡΙΖΑ ο Πολάκης: Ποιοι υπέγραψαν την υποψηφιότητά του





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr