Ινδία: Επτάχρονος δολοφονήθηκε σε τελετή θυσίας που θα έφερνε... καλοτυχία στο σχολείο του - Πέντε συλλήψεις

Συνελήφθησαν ο διευθυντής του σχολείου, ο πατέρας του και τρεις καθηγητές - Το αγόρι δολοφονήθηκε πριν ολοκληρωθεί η τελετή, στην οποία «επρόκειτο να καεί σε πυρά», είπε η Αστυνομία

Πέντε άνθρωποι συνελήφθησαν στη βόρεια Ινδία ύστερα από τον θάνατο ενός 7χρονου αγοριού κατά τη διάρκεια τελετής θυσίας που είχε στόχο να φέρει καλοτυχία το σχολείο του, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Η σορός του αγοριού ανακαλύφθηκε την Κυριακή στο κρεβάτι του ξενώνα όπου διέμενε στο Χάθρας, στο κρατίδιο Ουτάρ Πραντές, όχι μακριά από τον ναό του Ταζ Μαχάλ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αξιωματικός της αστυνομίας Μπραχμ Σινγκ.



«Το αγόρι επρόκειτο να καεί σε πυρά στο πλαίσιο ιεροτελεστίας αλλά δολοφονήθηκε πριν ολοκληρωθεί η τελετή», πρόσθεσε ο ίδιος.

Στα πέντε πρόσωπα που συνελήφθησαν μετά τον θάνατό του αγοριού περιλαμβάνονται ο διευθυντής του σχολείου, ο πατέρας του και τρεις καθηγητές, που έχουν παραδεχθεί τις πράξεις τους, σύμφωνα με την αστυνομία. Τέθηκαν υπό προσωρινή κράτηση.



Ο διευθυντής θεωρείται ύποπτος ότι προσπάθησε να πραγματοποιήσει μια αντίστοιχη τελετή με άλλο παιδί στο παρελθόν.

Η εθνική υπηρεσία της Ινδίας, που συγκεντρώνει στατιστικά στοιχεία για την εγκληματικότητα, κατέγραψε 103 ιεροτελεστίες θανάτου στη χώρα από το 2014 έως το 2021.

Την περασμένη χρονιά, η αστυνομία συνέλαβε πέντε πρόσωπα ύστερα από τον θάνατο, το 2019, στη βορειοανατολική Ινδία, μιας 64χρονης γυναίκας που αποκεφαλίστηκε από άνδρα ο οποίος ήθελε, σύμφωνα με τους ερευνητές, να τιμήσει τον θάνατο του αδελφού του.


Ειδήσεις σήμερα:

Επική γκάφα του προέδρου της Αϊτής από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ: Ήπιε νερό από την... κανάτα! - Δείτε βίντεο

Συνεχίζει τη μάχη η Μαρινέλλα μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο, σταθερά κρίσιμη η κατάστασή της

Στη Φλόριντα ο τυφώνας Ελέν, τουλάχιστον ένας νεκρός - Δείτε αυτοκίνητα να περνούν γέφυρα που χτυπιέται από τους ανέμους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr