Λίβανος: Πάνω από 30.000 άνθρωποι πέρασαν στη Συρία τις τελευταίες 72 ώρες, σύμφωνα με τον ΟΗΕ

Το 80% όσων περνούν τα σύνορα είναι Σύροι και περίπου 20% Λιβανέζοι - «Περνούν από μια χώρα σε πόλεμο σε μια άλλη, η οποία βρίσκεται σε ένοπλη σύγκρουση επί 13 χρόνια»

Προβληματισμό προκαλεί ο εκτοπισμός δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων από τον Λίβανο τις τελευταίες ημέρες, εν μέσω της κλιμακούμενης σύγκρουσης ανάμεσα στις ισραηλινές δυνάμεις και τη Χεζμπολάχ, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους.

Πάνω από 30.000 άνθρωποι πέρασαν από τον Λίβανο στη Συρία τις τελευταίες 72 ώρες, ανακοίνωσε σήμερα η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες.

Περίπου 80% των ανθρώπων αυτών είναι Σύροι και σχεδόν 20% Λιβανέζοι, ανέφερε ο εκπρόσωπος της οργάνωσης στη Συρία Γκονζάλο Βάργκας Λιόσα, ο οποίος πρόσθεσε ότι σχεδόν οι μισοί είναι παιδιά και έφηβοι και ότι οι άνδρες που περνούν στον Λίβανο είναι αριθμητικά λιγότεροι από τις γυναίκες.

«Περνούν από μια χώρα σε πόλεμο σε μια άλλη, η οποία βρίσκεται σε ένοπλη σύγκρουση επί 13 χρόνια», μια υπερβολικά δύσκολη επιλογή, είπε ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου.

Η Ύπατη Αρμοστεία, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος, παρακολουθεί τις εξελίξεις και πόσοι τις επόμενες ημέρες θα κάνουν το ίδιο.



Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης στον ΟΗΕ: Θέλουμε να λύσουμε το θέμα της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ με την Τουρκία - Καμία λύση δύο κρατών στην Κύπρο

Έφυγε με άδεια χέρια από τη Γαλλία ο Ολυμπιακός, ηττήθηκε 2-0 από τη Λιόν - Δείτε τα γκολ

Η Ναόμι Κάμπελ έπαιρνε λεφτά για φιλανθρωπίες και τα «έτρωγε» σε πεντάστερα ξενοδοχεία, σπα και… τσιγάρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr