Βρετανία: Καταδικάστηκαν δύο αγόρια 12 ετών για τη δολοφονία 19χρονου

Βρετανία: Καταδικάστηκαν δύο αγόρια 12 ετών για τη δολοφονία 19χρονου

Είναι οι δύο νεότεροι καταδικασθέντες στη χώρα – Τα δύο αγόρια δολοφόνησαν τον 19χρονο σε μια εντελώς τυχαία και απρόκλητη επίθεση – Αμέσως μετά πήγαν να παίξουν 

stabbed
Ποινή από οκτώ χρόνια και έξι μήνες επέβαλε βρετανικό δικαστήριο σε δύο αγόρια, που όταν ήταν 12 ετών, σκότωσαν τον 19χρονο Shawn Seesahai σε μια εντελώς τυχαία και απρόκλητη επίθεση με μαχαίρι στο Γουλβερχάμπτον τον περασμένο Νοέμβριο.

Πλέον, οι δυο τους είναι οι νεότεροι καταδικασμένοι δολοφόνοι με μαχαίρι στη Βρετανία και θα κρατηθούν σε ασφαλή καταλύματα. Παράλληλα, είναι οι δεύτεροι νεότεροι καταδικασμένοι δολοφόνοι στη Βρετανία μετά από τους 11χρονους Ρόμπερτ Τόμσον και Τζον Βίναμπλς, για τη δολοφονία δίχρονου το 1993.

Αφού έφυγαν από τον τόπο του εγκλήματος, πήγαν στο σπίτι του ενός εκ των δύο και έπαιζαν το βιντεοπαιχνίδι Fortnite, ενώ το θύμα τους κείτονταν ετοιμοθάνατος.


CCTV reveals final moments of Shawn Seesahai before being stabbed by two 12-year-old knife killers
Κλείσιμο


Οι συνομιλίες στο Snapchat

Μετά τη δολοφονία, ένας από τους δολοφόνους δήλωσε στο Snapchat: «Όλοι το συζητούν (sic), κυριολεκτικά όλοι το ξέρουν». Ο συνεργός του απάντησε με το σημείωμα: «Είναι αυτό που είναι».

Στη συνέχεια μοιράστηκαν περισσότερα μηνύματα, λέγοντας: «Φοβάμαι φίλε» - πριν ο άλλος πει «Δεν φοβάμαι», ακολουθούμενος από το ακρωνύμιο «IDRC» που σημαίνει «Δεν με νοιάζει πραγματικά».

Ένα από τα δύο αγόρια είχε εμμονή με τα μαχαίρια και πόζαρε λίγες ώρες πριν διαπράξει το έγκλημα με ένα μαχαίρι χωμένο στο πάνω μέρος του παντελονιού του.

Απαρηγόρητοι οι γονείς

Το θύμα, 19 ετών, καταγόταν από την Ανγκουίλα και βρισκόταν στη Βρετανία έξι μήνες πριν τη δολοφονία του εδώ και έξι μήνες. Μαχαιρώθηκε με σφοδρότητα, ενώ η λεπίδα του μαχαιριού διέσχισε όλο το σώμα του. Την επόμενη ημέρα θα ξεκινούσε ένα νέο μάθημα μηχανικού. Απαρηγόρητοι παραμένουν οι γονείς του.

Όπως προέκυψε από τη διαδικασία, ο ένας από τους δύο 12χρονους ζούσε σε καταφύγιο και είχε εγκληματική δραστηριότητα. Το άλλο αγόρι, σύμφωνα με τον δικαστή, είχε στοργικούς γονείς και ένιωθε τύψεις για όσα είχε κάνει.

LIVE: Sentencing of boys found guilty of Shawn Seesahai machete murder


«Αυτό που κάνατε είναι φρικτό και σοκαριστικό»

Η δικαστής της υπόθεσης, ήδη από την αρχή της εκδίκασης, αναγνώρισε ότι οι ποινές φυλάκισης που θα επιβληθούν δεν θα παρηγορήσουν την οικογένεια του θύματος.

«Όταν σκοτώσατε τον Σον, ήταν 19 ετών και ξεκινούσε την ενήλικη ζωή του. Οι γονείς του έχασαν τον γιο τους. Η αδερφή έχασε τον αδερφό της. Αυτό που κάνατε, ήταν φρικτό και σοκαριστικό. Δεν τον γνωρίζατε, ήταν ξένος σε εσάς. Σκοτώσατε και οι δύο τον Σον σε μια επίθεση που κράτησε λιγότερο από ένα λεπτό, όταν σας ζήτησε να μετακινηθείτε από ένα παγκάκι. Είμαι σίγουροι ότι είχατε σκοπό να τον σκοτώσετε», είπε.

Η δικαστής ανέφερε ότι δεν μπορούσε να είναι σίγουρη για το ποιο από τα δύο αγόρια προκάλεσε μια πληγή βάθους 23 εκατοστών στο σώμα του θύματος.

Ο 19χρονος είχε ταξιδέψει στη Βρετανία για χειρουργική επέμβαση και επρόκειτο να ξεκινήσει μαθήματα μηχανικού στο Μπέρμιγχαμ την επόμενη της επίθεσης.


gb2__1_
Ο 19χρονος που πέθανε αβοήθητος μετά την άγρια δολοφονία του


Πώς έγινε η δολοφονία

Το θύμα περπατούσε στα γήπεδα του Stowlawn, με ένα φίλο του, όταν τον χτύπησε με τον ώμο ένας από τους 12χρονους. Στη συνέχεια, δέχθηκε γροθιές, κλωτσιές, πατήματα και χτυπήματα με το όπλο του και υπέστη τραύματα στην πλάτη, τα πόδια και το κρανίο. Το θανατηφόρο χτύπημα που ήταν ιδιαίτερα βαθύ, τρύπησε την καρδιά του.

Ένας από τους – σήμερα - 13χρονους καθάρισε το μαχαίρι με χλωρίνη και το έκρυψε κάτω από το κρεβάτι μετά τη δολοφονία. Στις αρχές αλληλοκατηγορήθηκαν. Όμως η εισαγγελική πλευρά υποστήριξε ότι «επιτέθηκαν από κοινού σε έναν άνθρωπο που δεν είχε κάνει τίποτα κακό, έναν άνθρωπο χωρίς όπλο, ο οποίος ήταν εντελώς ανυπεράσπιστος στο έδαφος».

gb3
gb1


Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης στον ΟΗΕ: Θέλουμε να λύσουμε το θέμα της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ με την Τουρκία - Καμία λύση δύο κρατών στην Κύπρο

Έφυγε με άδεια χέρια από τη Γαλλία ο Ολυμπιακός, ηττήθηκε 2-0 από τη Λιόν - Δείτε τα γκολ

Η Ναόμι Κάμπελ έπαιρνε λεφτά για φιλανθρωπίες και τα «έτρωγε» σε πεντάστερα ξενοδοχεία, σπα και… τσιγάρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης