Εξετάζουμε εάν ο Νασράλα ήταν στο κτήριο λένε οι IDF μετά το χτύπημα στο αρχηγείο της Χεζμπολάχ

Εξετάζουμε εάν ο Νασράλα ήταν στο κτήριο λένε οι IDF μετά το χτύπημα στο αρχηγείο της Χεζμπολάχ

Ο Νασράλα ήταν γνώστης του κινδύνου, καθώς διαδέχτηκε τον προηγούμενο ηγέτη της Χεζμπολάχ, ο οποίος δολοφονήθηκε

29296748
Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) αξιολογούν εάν ο Χασάν Νασράλα, ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ, βρισκόταν στο κτίριο των κεντρικών γραφείων της οργάνωσης κατά την επίθεση που πραγματοποιήθηκε στη Βηρυτό.

Όπως μετέδωσε το ισραηλινό στρατιωτικό ραδιόφωνο, οι αρχές προσπαθούν να επιβεβαιώσουν την παρουσία του Νασράλα στο σημείο τη στιγμή της επίθεσης, μια εξέλιξη που μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην ασφάλεια της περιοχής.

Ο ανταποκριτής διεθνών θεμάτων του Sky News, Τζον Σπαρκς περιέγραψε το γεγονός ως «ιδιαίτερα σημαντικό», καθώς η ασφάλεια του ηγέτη της Χεζμπολάχ είναι πάντα προτεραιότητα και λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψη.

29296747
Κλείσιμο


Ο Σπαρκς εξήγησε ότι «ο Χασάν Νασράλα δεν εμφανίζεται δημόσια εδώ και χρόνια. Όταν μεταδίδει ομιλίες, αυτές μαγνητοσκοπούνται σε μυστικές τοποθεσίες και στη συνέχεια προβάλλονται σε κλειστούς χώρους, όπως σχολεία και δημόσια κτίρια, παρουσία υποστηρικτών του. Τα ΜΜΕ του Λιβάνου και διεθνώς μεταδίδουν τις ομιλίες αυτές. Αυτή είναι η συνήθης διαδικασία για να αποφευχθούν κίνδυνοι».

Η επιφυλακτικότητα αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι ο Νασράλα είναι γνώστης του κινδύνου, καθώς διαδέχτηκε τον προηγούμενο ηγέτη της Χεζμπολάχ, ο οποίος δολοφονήθηκε. «Το Ισραήλ γνωρίζει καλά ότι ο Νασράλα είναι στόχος υψηλής σημασίας», σημείωσε ο ανταποκριτής, προσθέτοντας ότι η επίθεση στο αρχηγείο της Χεζμπολάχ αποτελεί ένα σημαντικό βήμα κλιμάκωσης.

29296749


Ειδήσεις σήμερα:

Όλγα Κεφαλογιάννη: Αντιμετωπίζω κρίση στον γάμο μου, κύριο μέλημα τα παιδιά μου

«Αγέλη» ανηλίκων χτύπησε και λήστεψε 23χρονο στην Ερμού - Του έσπασαν τη μύτη και του πήραν χρυσή αλυσίδα από τον λαιμό

Κωνσταντίνος Αργυρός: «Μάνα ο γιος σου χορεύει ζεϊμπέκικο στο Royal Albert Hall» - Δείτε το viral βίντεο με τον τραγουδιστή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης