Το Ιράν λέει ότι το Ισραήλ χρησιμοποίησε αμερικανικές βόμβες για να πλήξει τη Βηρυτό

Οι δράστες της σφαγής στη Βηρυτό δεν θα μείνουν ατιμώρητοι, ήταν το μήνυμα της Τεχεράνης - Ανώτεροι διοικητές της Χεζμπολάχ ήταν ο στόχος του ισραηλινού χτυπήματος

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αρακτσί κατηγόρησε το Ισραήλ ότι χρησιμοποίησε αρκετές αμερικανικές βόμβες «bunker buster» για να πλήξει τη Βηρυτό την Παρασκευή.

«Μόλις σήμερα το πρωί, το ισραηλινό καθεστώς χρησιμοποίησε αρκετές βόμβες 5.000 λιβρών που τους είχαν χαριστεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες για να πλήξει κατοικημένες περιοχές στη Βηρυτό», δήλωσε στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Μέση Ανατολή.

«Δεν μπορεί κανείς να αγνοήσει τη συνενοχή των ΗΠΑ στο έγκλημα».

Ανώτεροι διοικητές της Χεζμπολάχ ήταν ο στόχος του ισραηλινού χτυπήματος στο κεντρικό αρχηγείο της οργάνωσης στα προάστια της Βηρυτού την Παρασκευή, αλλά ήταν πολύ νωρίς για να πούμε αν η επίθεση έβγαλε εκτός μάχης τον ηγέτη της Χεζμπολάχ Σαγίντ Χασάν Νασράλα, δήλωσε ανώτερος ισραηλινός αξιωματούχος την Παρασκευή.



Tο ισραηλινό πλήγμα σε μια πυκνοκατοικημένη συνοικία–προπύργιο της Χεζμπολάχ, στα νότια προάστια της Βηρυτού, συνιστά μια «επικίνδυνη κλιμάκωση» που «αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού» ανέφερε η πρεσβεία του Ιράν στον Λίβανο.

Στην ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ η πρεσβεία γράφει ότι οι δράστες αυτής της «σφαγής» θα λάβουν «τη δίκαιη τιμωρία τους».



Ειδήσεις σήμερα:

Λαύριο: «Γιατί τσακώνεστε, τι διαφορά έχετε» - Δύο τραυματίες από τα μαχαιρώματα έξω από το 1ο ΕΠΑΛ

Ποιοι θα είναι οι κουμπάροι της Θεοδώρας Γλύξμπουργκ και του Μάθιου Κουμάρ - Σήμερα το pre-wedding party, αύριο ο γάμος

Μαρινέλλα: Σταθερή και κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας της - Το νέο ιατρικό ανακοινωθέν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr