Πόλεμος στην Ουκρανία: Τουλάχιστον έξι νεκροί από ρωσικές επιθέσεις σε νοσοκομείο στο Σούμι

Οι ρωσικές επιθέσεις στο Σούμι έχουν γίνει πιο συχνές μετά την εισβολή των ουκρανικών δυνάμεων στην περιφέρεια Κουρσκ

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα το πρωί σε διπλό πλήγμα των ρωσικών δυνάμεων με στόχο νοσοκομείο στην περιφέρεια Σούμι, στη βορειοανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών.

"Στο Σούμι, οι Ρώσοι έπληξαν δύο φορές ιατρικό κέντρο: μέχρι αυτήν την στιγμή (σ.σ.: έχει γίνει γνωστό ότι) έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους", ανέφερε σε ανάρτησή του στο Telegram ο υπουργός Εσωτερικών Ιγκόρ Κλιμένκο.



"Η πρώτη επίθεση στοίχισε τη ζωή σε έναν άνθρωπο και προκάλεσε ζημιές στις οροφές διαφόρων ορόφων του νοσοκομείου. Άρχισε η απομάκρυνση ασθενών και προσωπικού", διευκρίνισε.

Καθώς εκκενωνόταν το νοσοκομείο, οι Ρώσοι χτύπησαν ξανά, σκοτώνοντας άλλους πέντε ανθρώπους, κατέληξε στην ανάρτησή του ο Κλιμένκο.

Οι επιθέσεις στην πόλη Σούμι και στην ομώνυμη περιφέρεια έχουν γίνει πιο συχνές μετά την διασυνοριακή επίθεση που εξαπέλυσαν οι ουκρανικές δυνάμεις στην περιφέρεια Κουρσκ της Ρωσίας, στα σύνορα με την Ουκρανία, τον Αύγουστο, όπου έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους δεκάδες οικισμούς.



Η πόλη Σούμι βρίσκεται σε απόσταση μόλις 32 χιλιομέτρων από τα σύνορα με τη Ρωσία και οι ρωσικές δυνάμεις επιτίθενται στην περιφέρεια και στον δήμο με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (drones) και κατευθυνόμενες βόμβες.

Ο Κλιμένκο δεν διευκρίνισε τι είδος όπλα χρησιμοποιήθηκαν στα σημερινά πλήγματα, αλλά η διοίκηση της περιφέρειας διευκρίνισε ότι η επίθεση έγινε με drones.

Η πολεμική αεροπορία της Ουκρανίας ανακοίνωσε εξάλλου νωρίτερα σήμερα ότι οι δυνάμεις της κατέρριψαν 69 από τα 73 drones που εξαπέλυσαν οι ρωσικές δυνάμεις στη διάρκεια επίθεσής τους τη νύχτα στην Ουκρανία κατά την οποία έρριξαν επίσης δύο βαλλιστικούς πυραύλους και δύο πυραύλους κρουζ.

Οι ουκρανικές δυνάμεις κατέρριψαν τους δύο πυραύλους κρουζ, διευκρίνισε η πολεμική αεροπορία σε ανάρτησή της στην εφαρμογή Telegram.

Περίπου 15 ρωσικά επιθετικά drones καταρρίφθηκαν από τα ουκρανικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας στα περίχωρα και στην πρωτεύουσα Κίεβο, ανακοίνωσε παράλληλα η στρατιωτική διοίκηση της περιοχής.


Ειδήσεις σήμερα:

Άμεση ανάλυση: Η ακέφαλη Χεζμπολάχ σέρνει σε ολοκληρωτικό πόλεμο το Ιράν

Τροχαίο δυστύχημα στον Άγιο Δημήτριο - Νεκρός 22χρονος μοτοσικλετιστής

Την Τρίτη οι ανακοινώσεις για τα τιμολόγια Οκτωβρίου - Σταθερές ή και μειωμένες οι τιμές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr