Νότια Αφρική: 17 νεκροί σε μαζικούς πυροβολισμούς - Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των ενόχων

Τέσσερις γυναίκες, ένας άνδρας και ένα μωρό 2 μηνών επέζησαν

Δεκαεπτά άνθρωποι σκοτώθηκαν σε δύο μαζικούς πυροβολισμούς που έλαβαν χώρα σε μια αγροτική πόλη της Νότιας Αφρικής, ανακοίνωσε η αστυνομία το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου.

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος CBS News, η έρευνα για τον εντοπισμό των υπόπτων βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ αναφέρεται, επίσης, ότι στην επίθεση σκποτώθηκαν 15 γυναίκες και δύο άνδρες. Επίσης, ένα άτομο νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. 

Οι πυροβολισμοί έλαβαν χώρα το βράδυ της Παρασκευής στην πόλη Λουσικισίκι - στην επαρχία Ανατολικό Ακρωτήριο, στη νοτιοανατολική Νότια Αφρική. 



Βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία έδειξε ότι οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν σε δύο σπίτια στην ίδια γειτονιά, η οποία αποτελείται από αγροτικούς οικισμούς. Δώδεκα γυναίκες και ένας άνδρας σκοτώθηκαν στο ένα σπίτι και τρεις γυναίκες και ένας άνδρας σκοτώθηκαν σε ένα άλλο κοντινό σπίτι, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Τέσσερις γυναίκες, ένας άνδρας και ένα μωρό 2 μηνών επέζησαν.

Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δολοφόνων - Σοκάρει ο αριθμός των δολοφονιών στη χώρα

«Έχει εξαπολυθεί ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη όσων βρίσκονται πίσω από αυτές τις αποτρόπαιες δολοφονίες», δήλωσε η αστυνομία.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι τα άτομα συμμετείχαν σε οικογενειακή συγκέντρωση την ώρα των πυροβολισμών, αλλά το κίνητρο των δολοφονιών παραμένει άγνωστο.

Σημειώνεται πως ο αριθμός των ανθρωποκτονιών στην Νότια Αφρική είναι ιδιαίτερα ανησυχητικός. Πέρσι, καταγράφηκαν 12.734 ανθρωποκτονίες τους πρώτους έξι μήνες του τρέχοντος έτους στη χώρα, η οποία έχει 62 εκατ. κατοίκους, αναφέρουν τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της αστυνομίας για την εγκληματικότητα.

Αυτός σημαίνει πως κατά μέσο όρο λάμβαναν χώρα 70 ανθρωποκτονίες τη μέρα, στις οποίες τα όπλα θανάτου είναι συνήθως όπλα. 

Τα τελευταία χρόνια οι μαζικοί πυροβολισμοί έχουν γίνει όλο και πιο συνηθισμένοι, μερικές φορές με στόχο ανθρώπους στα ίδια τους τα σπίτια.

Ειδήσεις σήμερα:

Νεκρός και ο αναπληρωτής διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης από ισραηλινά πλήγματα - Αναμένεται σκληρή ιρανική απάντηση

Βάρκιζα: Ηλικιωμένη έχασε τον έλεγχο του ΙΧ της και εισέβαλε σε παιδική χαρά

Δείτε live: Βασιλικός γάμος στην Αθήνα - Η Θεοδώρα Γλύξμπουργκ παντρεύεται τον Μάθιου Κουμάρ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr