Συγκλονιστικά βίντεο από τις ισραηλινές επιθέσεις με στόχο τον Νασράλα - Ένα τεράστιο σύννεφο καπνού «τυλίγει» τη Βηρυτό

Συγκλονιστικά βίντεο από τις ισραηλινές επιθέσεις με στόχο τον Νασράλα - Ένα τεράστιο σύννεφο καπνού «τυλίγει» τη Βηρυτό

Περισσότερες από 80 βόμβες έπεσαν μέσα σε λίγα λεπτά στη νότια Βηρυτό, όπου βρισκόταν ο Νασράλα - Συγκεντρώναμε πληροφορίες για τον Νασράλα εδώ και χρόνια, καταλαβαίναμε ότι θα ξεκινούσε πόλεμο, αποκάλυψε το Ισραήλ

epithesi-arthrou
Στην κόψη του ξηραφιού η Μέση Ανατολή μετά τη δολοφονία του ηγέτη της Χεζμπολάχ, με το Ιράν να υπόσχεται εκδίκηση, τις ΗΠΑ να εκφράζουν τη στήριξή τους στο Ισραήλ και τον Μπενιαμίν Νετανιάχου να μιλά για ιστορικής σημασίας εξελίξεις. Μετά την εξουδετέρωση του Χασάν Νασράλα, πολυάριθμα πλήγματα των ισραηλινών δυνάμεων σημειώθηκαν στο προπύργιο της Χεζμπολάχ στα νότια προάστια της λιβανέζικης πρωτεύουσας.

Συγκλονίζουν, στο μεταξύ, τα πλάνα που δείχνουν τις ισραηλινές επιθέσεις με στόχο τον αρχηγό της Χεζμπολάχ, με ένα τεράστιο σύννεφο καπνού να υψώνεται στην ατμόσφαιρα, «πνίγοντας» τη Βηρυτό, τις φωτιές να τυλίγουν κτίρια και στον ουρανό να κυριαρχεί το γκρι χρώμα.

Οι εικόνες έκαναν τον γύρο του κόσμου, με τους ξένους ανταποκριτές να σχολιάζουν πως είναι η πρώτη φορά που βλέπουν κάτι τόσο χαοτικό στην ατμόσφαιρα. 

Κλείσιμο



Όπως έχει γίνει γνωστό, από τους New York Times, περισσότερες από 80 βόμβες έπεσαν μέσα σε λίγα λεπτά στην τοποθεσία της νότιας Βηρυτού, όπου βρισκόταν ο Νασράλα. 

Αποκάλυψη του Ισραήλ: Συγκεντρώναμε πληροφορίες για τον Νασράλα εδώ και χρόνια, καταλαβαίναμε ότι θα ξεκινούσε πόλεμο

Το Ισραήλ εξαπέλυσε το φονικό πλήγμα εναντίον του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα αφού έμαθε ότι επρόκειτο να συναντηθεί με υψηλόβαθμους διοικητές του κινήματός του, στο υπόγειο αρχηγείο του στη νότια Βηρυτό, ανέφερε το Σάββατο ο ισραηλινός στρατός.

Ο εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, αντισμήναρχος Ναντάβ Σοσάνι, είπε ότι η επιχείρηση, την οποία ο στρατός αποκαλεί «Νέα Τάξη», έγινε την Παρασκευή, ενώ ο Νασράλα συναντούσε ανώτερα στελέχη της οργάνωσής του για να σχεδιάσουν νέες επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ.

«Είχαμε πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο, μια ευκαιρία, μια επιχειρησιακή ευκαιρία που μας επέτρεψε να πραγματοποιήσουμε αυτήν την επίθεση», είπε στους δημοσιογράφους.

Το ραδιόφωνο του στρατού μετέδωσε, επικαλούμενο τον επικεφαλής της μοίρας της Πολεμικής Αεροπορίας που ανέλαβε την επιχείρηση, ότι στους πιλότους δόθηκαν πληροφορίες για τον στόχο λίγο πριν απογειωθούν.

«Οι πιλότοι δεν γνώριζαν ποιος ήταν ο στόχος τις ημέρες που σχεδιαζόταν» το πλήγμα, είπε ο αξιωματικός αυτός, που κατονομάστηκε μόνο ως «αντισμήναρχος Μ». Έμαθαν τον στόχο λίγες ώρες πριν ξεκινήσουν και κατάλαβαν πού πήγαιναν, πρόσθεσε.

Ο Σοσάνι αρνήθηκε να σχολιάσει τις εικασίες ότι για το πλήγμα ενδέχεται να χρησιμοποιήθηκαν βαριές βόμβες Mark 84 αμερικανικής κατασκευής. Ο ταξίαρχος Αμισάι Λεβίν, ο διοικητής της αεροπορικής βάσης Χατζερίμ, είπε στους δημοσιογράφους ότι «δεκάδες βλήματα» έπληξαν τον στόχο μέσα σε δευτερόλεπτα.

Ο Άλι Καράκι, ο επικεφαλής των δυνάμεων της Χεζμπολάχ στο νότιο μέτωπο, τον οποίο προσπάθησε να εξοντώσει το Ισραήλ στις αρχές της εβδομάδας, σκοτώθηκε και αυτός στο ίδιο πλήγμα, είπε ο Σοσάνι.

«Συγκεντρώναμε πληροφορίες για τον Νασράλα εδώ και μερικά χρόνια. Επί δεκαετίες συλλέγαμε πληροφορίες, καταλαβαίνοντας ότι κάποια στιγμή θα προσπαθούσε να ξεκινήσει έναν πόλεμο. Είχαμε πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο και πραγματοποιήσαμε το πλήγμα», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Ειδήσεις σήμερα:

Νεκρός και ο αναπληρωτής διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης από ισραηλινά πλήγματα - Αναμένεται σκληρή ιρανική απάντηση

Βάρκιζα: Ηλικιωμένη έχασε τον έλεγχο του ΙΧ της και εισέβαλε σε παιδική χαρά

Δείτε live: Βασιλικός γάμος στην Αθήνα - Η Θεοδώρα Γλύξμπουργκ παντρεύεται τον Μάθιου Κουμάρ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης