Στη Γάζα εξακολουθεί να κρύβεται ο ηγέτης της Χαμάς – Μετακινήθηκε σε άλλο σημείο μετά την εξόντωση του Νασράλα

Το Ισραήλ είχε διερευνήσει πληροφορίες ότι Γιαχία Σινουάρ σκοτώθηκε σε πλήγμα των IDF, αλλά αποδείχτηκε ότι δεν ευσταθούσαν

Ο ηγέτης της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ μετακινήθηκε σε άλλη τοποθεσία εντός της Λωρίδας της Γάζας αφού έμαθε για την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή που σκότωσε τον ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, ανέφερε το Σάββατο δημοσίευμα του σαουδαραβικού κρατικού τηλεοπτικού καναλιού Al Arabiya.

Το ρεπορτάζ υποστήριξε επίσης ότι η ασφάλεια του Σινουάρ έχει αλλάξει τις τελευταίες ημέρες και ότι οι ηγέτες της Χαμάς αποφάσισαν να σταματήσουν να επικοινωνούν με υψηλόβαθμους αξιωματούχους στο εξωτερικό. Ακόμη, ακύρωσαν όλες τις συναντήσεις τους στο Λίβανο μέχρι νεωτέρας.

Η επικοινωνία τους περιορίζεται πλέον μόνο σε γραπτά μηνύματα αναφέρει το ΚΑΝ.

Εν τω μεταξύ και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι της Χαμάς στη Γάζα αποφάσισαν να σταματήσουν τις μετακινήσεις τους στη Λωρίδα μετά την εξόντωση του Νασράλα, υποστήριξε το Al Arabiya.

Το Ισραήλ, όπως σημειώνει η Jerusalem Post, είχε ερευνήσει πριν από μία εβδομάδα φήμες ότι ο Σινουάρ σκοτώθηκε σε χτύπημα των IDF στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά δεν υπήρχαν θετικές πληροφορίες που να επιβεβαιώνουν τις αναφορές.

Η έρευνα DNA που είχε γίνει σε πτώματα που βρέθηκαν τη Δευτέρα είχε αρνητικά αποτελέσματα.



Ειδήσεις σήμερα:

Νεκρός και ο αναπληρωτής διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης από ισραηλινά πλήγματα - Αναμένεται σκληρή ιρανική απάντηση

Βάρκιζα: Ηλικιωμένη έχασε τον έλεγχο του ΙΧ της και εισέβαλε σε παιδική χαρά

«Περαστικά στην κοσμοαγάπητη Θεσσαλονικιά που δίνει μάχη με τη ζωή της», εύχεται ο Διονύσης Σαββόπουλος στην Μαρινέλλα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr