Εκτοξεύτηκε η αποστολή της SpaceX που θα φέρει στη Γη τους αποκλεισμένους αστροναύτες

Εκτοξεύτηκε η αποστολή της SpaceX που θα φέρει στη Γη τους αποκλεισμένους αστροναύτες

Ο Μπουτς Γουίλμορ και η Σούνι Γουίλιαμς αναμένεται να επιστρέψουν τον Φεβρουάριο

spacex_2809
Η SpaceX εκτόξευσε την αποστολή της για να φέρει πίσω δύο αστροναύτες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) από τον περασμένο Ιούνιο.

Η κάψουλα Dragon, η οποία έχει δύο κενές θέσεις για τον Μπουτς Γουίλμορ και την Σούνι Γουίλιαμς, εκτοξεύτηκε από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα το Σάββατο.

Η αποστολή των αστροναυτών στον ISS αναμενόταν να διαρκέσει περίπου οκτώ ημέρες, αλλά αφού διαπιστώθηκε βλάβη στο όχημα Starliner της Boeing, αυτό επέστρεψε στη Γη άδειο για προληπτικούς λόγους.

Ο αστροναύτης της Nasa Νικ Χέιγκ και ο Ρώσος κοσμοναύτης Αλεξάντερ Γκορμπούνοφ πετούν με νέες προμήθειες για τους δύο αστροναύτες και αναμένεται να τους φέρουν πίσω τον Φεβρουάριο, αναφέρει το BBC.

Κλείσιμο
Η εκτόξευση του Dragon είχε προγραμματιστεί για την Πέμπτη, αλλά αναβλήθηκε λόγω του τυφώνα Helen, ο οποίος έχει προκαλέσει καταστροφές στη Φλόριντα και σε παρακείμενες αμερικανικές πολιτείες.

Η SpaceX, που ιδρύθηκε από τον δισεκατομμυριούχο Έλον Μασκ, μεταφέρει πληρώματα από και προς τον ISS κάθε έξι μήνες.

Το Dragon αναμένεται να προσδεθεί στον ISS γύρω στις 00:30 της Δευτέρας (ώρα Ελλάδας).

Βάσει σύμβασης μεταξύ της Nasa και της Roscosmos, της ρωσικής ομοσπονδιακής διαστημικής υπηρεσίας, τα τριθέσια ρωσικά διαστημόπλοια Soyuz μεταφέρουν έναν αστροναύτη της Nasa σε κάθε πτήση προς τον ISS και ένας κοσμοναύτης πετάει με κάθε τετραθέσιο Dragon.




Ειδήσεις σήμερα:

Συγκλονιστικά βίντεο από τις ισραηλινές επιθέσεις με στόχο τον Νασράλα - Ένα τεράστιο σύννεφο καπνού «τυλίγει» τη Βηρυτό

Βουτιά 10 βαθμών της θερμοκρασίας με θυελλώδεις ανέμους - Από πού θα ξεκινήσουν τα φαινόμενα και ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

«Περαστικά στην κοσμοαγάπητη Θεσσαλονικιά που δίνει μάχη με τη ζωή της», εύχεται ο Διονύσης Σαββόπουλος στην Μαρινέλλα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης