Λίβανος: Ορκίστηκε ο νέος ηγέτης της Χεζμπολάχ - Ο ξάδερφος του Νασράλα που οι Αμερικανοί χαρακτήρισαν τρομοκράτη το 2017

Λίβανος: Ορκίστηκε ο νέος ηγέτης της Χεζμπολάχ - Ο ξάδερφος του Νασράλα που οι Αμερικανοί χαρακτήρισαν τρομοκράτη το 2017

Ο Χασέμ Σαφιντίν είναι και αυτός κληρικός και ορκισμένος εχθρός του Ισραήλ

hezbolahnewleader
Εν μέσω διαδοχικών χτυπημάτων και με τις απώλειες στις τάξεις των υψηλόβαθμων στελεχών να είναι σημαντικές, ορκίστηκε ο νέος ηγέτης της Χεζμπολάχ. Πρόκειται για τον ξάδερφο του Χασάν Νασράλα, Χασέμ Σαφιντίν. 

Ο γιος του είναι παντρεμένος με την κόρη του πρώην ηγέτη της ομάδας Σωμάτων Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης που δολοφονήθηκε σε χτύπημα που είχε διατάξει ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. 

Ο Σαφιντίν είναι και αυτός κληρικός, φοράει το μαύρο τουρμπάνι που υποδηλώνει καταγωγή από τον προφήτη του Ισλάμ, Μωάμεθ, και ορκισμένος εχθρός του Ισραήλ.

Υπηρετούσε μέχρι πρότινος ως επικεφαλής του εκτελεστικού συμβουλίου της Χεζμπολάχ.
Κλείσιμο

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ τον χαρακτήρισε τρομοκράτη το 2017.

Τον περασμένο Ιούνιο - μετά τη δολοφονία ενός άλλου διοικητή της Χεζμπολάχ - απείλησε με μεγάλη κλιμάκωση κατά του Ισραήλ.

«Περισσότεροι από άλλοι 20 τρομοκράτες σκοτώθηκαν»

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα πως «περισσότεροι από άλλοι 20 τρομοκράτες» της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν στο πολύ ισχυρό πλήγμα που εξαπέλυσε προχθές, Παρασκευή, στο αρχηγείο της οργάνωσης στα νότια προάστια της Βηρυτού, που κόστισε τη ζωή στον ηγέτη της, τον Χασάν Νασράλα.

«Περισσότεροι από άλλοι 20 τρομοκράτες διαφόρων βαθμών, που ήταν παρόντες στο υπόγειο αρχηγείο της Βηρυτού κάτω από μη στρατιωτικά κτήρια και οι οποίοι διηύθυναν τις τρομοκρατικές επιχειρήσεις της Χεζμπολάχ εναντίον του κράτους του Ισραήλ, εξοντώθηκαν επίσης», ανέφερε ο στρατός σε μια ανακοίνωση στην οποία δίνει διευκρινίσεις για ορισμένους από αυτούς.

Εκτός από τον Χασάν Νασράλα και έναν άλλο διοικητή της οργάνωσης, τον Άλι Καράκι, οι Ιμπραχίμ Χουσέιν Τζαζίνι, Σαμίρ Ταουφίκ Ντιμπ, Αμπέντ αλ Αμίρ Μουχάμαντ Σαμπίνι και Άλι Νάαφ Αγιούμπ είναι μεταξύ εκείνων που σκοτώθηκαν κατά τον βομβαρδισμό του αρχηγείου της λιβανέζικης ισλαμιστικής οργάνωσης , σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο Τζαζίνι και ο Ντιμπ ήταν «από τους πιο στενούς συνεργάτες του Νασράλα. Λόγω της στενής σχέσης μαζί του, είχαν σημαντικό ρόλο στις καθημερινές επιχειρήσεις της Χεζμπολάχ και του Νασράλα ιδιαίτερα», πρόσθεσε ο στρατός.

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Το ότι συζητάμε με τον Ερντογάν, δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε - Μεγάλο ενδιαφέρον διεθνών επενδυτών για Ελλάδα

Η στιγμή που απογειώνονται τα ισραηλινά μαχητικά για να σκοτώσουν τον Νασράλα - Τι είναι οι βόμβες «bunker buster» που έριξαν


«Το ευχαριστήθηκα... και καλά της κάναμε» - Σοκάρουν οι διάλογοι για τον ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης