Τυφώνας Helene: Περισσότεροι από 60 νεκροί στις ΗΠΑ

Τυφώνας Helene: Περισσότεροι από 60 νεκροί στις ΗΠΑ

Περισσότεροι από 2,68 εκατομμύρια πελάτες στη Φλόριντα, τη Τζόρτζια, τη Βόρεια Καρολίνα, τη Νότια Καρολίνα, το Τενεσί και τη Βιρτζίνια έμειναν χωρίς ρεύμα το βράδυ του Σαββάτου

helene-arthrou-5
Τουλάχιστον 63 νεκροί και εκατοντάδες άνθρωποι εγκλωβισμένοι είναι ο απολογισμός από τον καταστροφικό τυφώνα Helene, ενώ παράλληλα οι κάτοικοι των πολιτειών  στα νοτιοανατολικά των ΗΠΑ, προσπαθούν να σώσουν ό τι μπορούν από τις καταστροφές. 

Υπενθυμίζεται ότι η καταιγίδα έπεσε στην περιοχή Big Bend της Φλόριντα το βράδυ της Πέμπτης, όποτε οι ειδικοί την κατέταξαν στην κατηγορία 4, όσον αφορά στην επικινδυνότητά της. 

 Παρά την αποδυνάμωσή του σε μετατροπικό κυκλώνα, ο τυφώνας Helene εξακολουθούσε να προκαλεί καταστροφές στην Φλόριντα, ενώ μετέπειτα εξαπλώθηκε και σε άλλες πολιτείες. 

Κλείσιμο




«Είμαι βαθύτατα θλιμμένος από τις απώλειες ζωών και τις καταστροφές που προκάλεσε ο τυφώνας Helene σε όλη τη νοτιοανατολική χώρα», αναφέρεται σε δήλωση που εξέδωσε το Σάββατο ο πρόεδρος Μπάιντεν. «Ο δρόμος για την ανάκαμψη θα είναι μακρύς, αλλά να ξέρετε ότι η κυβέρνησή μου θα είναι μαζί σας σε κάθε βήμα της διαδρομής. Δεν πρόκειται να απομακρυνθούμε. Δεν πρόκειται να τα παρατήσουμε».



Περισσότεροι από 2,68 εκατομμύρια πελάτες στη Φλόριντα, τη Τζόρτζια, τη Βόρεια Καρολίνα, τη Νότια Καρολίνα, το Τενεσί και τη Βιρτζίνια έμειναν χωρίς ρεύμα το βράδυ του Σαββάτου 28 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την εταιρεία παρακολούθησης υπηρεσιών κοινής ωφέλειας Find Energy.




Ειδήσεις σήμερα:

Ξυλόκαστρο: Εκτός ελέγχου η φωτιά - Έχουν σταλεί δύο μηνύματα από το 112 για εκκένωση

Αυστρία: Με 29% προηγείται η Ακροδεξιά - «Μυστήριο» ο σχηματισμός κυβέρνησης

Ξεκίνησαν και χερσαία επιχείρηση στον Λίβανο οι Ισραηλινοί - Φτιάχνουν ζώνη ασφαλείας 3 χιλιομέτρων στα βόρεια σύνορα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης