Λίβανος: «Είμαστε έτοιμοι για μια ισραηλινή χερσαία εισβολή» λέει ο υπαρχηγός της Χεζμπολάχ μετά τον θάνατο του Νασράλα

Ο Ναΐμ Κασέμ διαβεβαίωσε ότι η Χεζμπολάχ θα συνεχίσει να λειτουργεί όπως και επί Νασράλα

Η Χεζμπολάχ είναι προετοιμασμένη για το ενδεχόμενο ισραηλινής χερσαίας εισβολής, λέει ο υπαρχηγός της οργάνωσης Ναΐμ Κασέμ, που πραγματοποίησε την πρώτη του ομιλία μετά τον θάνατο του Χασάν Νασράλα, μετά από ισραηλινό πλήγμα το Σαββατοκύριακο.

Ο Ναΐμ Κασέμ τόνισε ότι «η Χεζμπολάχ έχασε έναν αδερφό, έναν φίλο, έναν πατέρα και έναν ηγέτη», ωστόσο ξεκαθάρισε ότι παρά την απώλεια του Νασράλα και άλλων διοικητών, η ομάδα συνεχίζει την πορεία της κατά του Ισραήλ.



Στόχος της οργάνωσης είναι να συνεχίσει να ακολουθεί το μοντέλο διοίκησης και δομής του Νασράλα.

«Είμαστε βέβαιοι ότι ο ισραηλινός εχθρός δεν θα πετύχει τους στόχους του», ανέφερε.

«Η νίκη θα είναι δική μας»

Ο Κασέμ κατηγόρησε το Ισραήλ για σφαγές αμάχων στον Λίβανο, με την πλήρη στήριξη του αμερικανικού παράγοντα. Όπως είπε, κάθε άλλη οργάνωση θα είχε καταρρεύσει στις επιθέσεις που εξαπολύει εναντίον της το Ισραήλ, αλλά δεν το έκανε. Όπως δεσμεύτηκε, η Χεζμπολάχ θα συνεχίσει να πολεμά τις δυνάμεις του Τελ Αβίβ. «Η νίκη θα είναι δική μας», ανέφερε.

«Το Ισραήλ διαπράττει εγκλήματα και σφαγές σε κάθε μέρος του Λιβάνου. Το Ισραήλ έχει επιλέξει συγκεκριμένα χωριά και πόλεις και σπίτια. Κάθε σπίτι έχει τα ίχνη της ισραηλινής επίθεσης. Το Ισραήλ επιτίθεται στους αμάχους, στους γιατρούς. Το Ισραήλ επιτίθεται σε όποιον περπατά στους δρόμους και σε όποιον μένει στα σπίτια. Δεν είναι μαχητές. Οι ισραηλινές δυνάμεις σκοτώνουν, διαπράττουν σφαγές και εγκλήματα κατά των αμάχων», επισήμανε.

Παράλληλα, κατηγόρησε την αμερικανική κυβέρνηση για τη στάση της, λέγοντας ότι είναι εταίρος του Ισραήλ και παρέχει απεριόριστη στρατιωτική, πολιτιστική, πολιτική και οικονομική υποστήριξη.

Παράλληλα, ανέφερε ότι η Χεζμπολάχ έχει την ικανότητα να στοχεύει στο Ισραήλ, σημειώνοντας ότι μόνο ένας πύραυλος προκάλεσε τη φυγή μεγάλου αριθμού Ισραήλινών από τα σπίτια τους.

«Θα παραμείνουμε εκεί. Θα είμαστε σταθεροί. Θα συνεχίσουμε την ισλαμική αντίσταση. Θα συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τον ισραηλινό εχθρό για την υποστήριξη της Παλαιστίνης και της Γάζας και για την υπεράσπιση του λιβανέζικου λαού μας» είπε, υποστηρίζοντας ότι η Χεζμπολάχ χρησιμοποιεί το ελάχιστο των προσπαθειών της όπως και ότι το Ισραήλ δεν θα μπορέσει ποτέ να φτάσει και να χτυπήσει τις στρατιωτικές της εγκαταστάσεις.




Ειδήσεις σήμερα:

Ρομά οι μισές συμμορίες που κλέβουν: Η απόρρητη αναφορά της ΕΛΑΣ για το οργανωμένο έγκλημα

id.gov.gr: Σε λειτουργία η πλατφόρμα ραντεβού για τις νέες ταυτότητες - Δείτε αναλυτικά τα βήματα

Ξεφεύγει η κατάσταση μετά τον ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα - Ανεβάζουν βίντεο στο TikTok με απειλές για τις δράστριες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr