Αυστρία: Η αναβίωση των νεοναζί πρέπει να απορριφθεί και το FPO να αποκλειστεί, λέει ο Ταγιάνι

Αυστρία: Η αναβίωση των νεοναζί πρέπει να απορριφθεί και το FPO να αποκλειστεί, λέει ο Ταγιάνι

«Οι πολιτικές μάχες κερδίζονται πάντα στο κέντρο ώστε να αποφευχθεί να προκαλέσουν ζημιά δεξιοί και αριστεροί εξτρεμιστές» λέει ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και υπουργός εξωτερικών

tajani
Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι δήλωσε σήμερα ότι η Αυστρία χρειάζεται μια κυβέρνηση με επικεφαλής τους συντηρητικούς, από την οποία να αποκλεισθεί το Κόμμα της Ελευθερίας (FPO), το οποίο πέτυχε την πρώτη νίκη της ακροδεξιάς σε εθνικές βουλευτικές εκλογές στη χώρα μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, κερδίζοντας το κυβερνών συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (OVP).

Ο Ταγιάνι δήλωσε πως πιστεύει ότι μια μορφή κυβέρνησης με επικεφαλης τους συντηρητικούς, από την οποία να αποκλεισθεί το Κόμμα της Ελευθερίας, «είναι απαραίτητη» στην Αυστρία.

«Οι πολιτικές μάχες κερδίζονται πάντα στο κέντρο ώστε να αποφευχθεί να προκαλέσουν ζημιά δεξιοί και αριστεροί εξτρεμιστές. Οποιαδήποτε νεοναζιστική αναβίωση πρέπει να απορριφθεί», δήλωσε ο Ταγιάνι στο Rainews μία ημέρα μετά τις αυστριακές εκλογές. «Μόνη της η άκρα δεξιά δεν μπορεί ποτέ να νικήσει, όπως είδαμε στη Γαλλία», υπογράμμισε.


Ειδήσεις σήμερα:

Ρομά οι μισές συμμορίες που κλέβουν: Η απόρρητη αναφορά της ΕΛΑΣ για το οργανωμένο έγκλημα

id.gov.gr: Σε λειτουργία η πλατφόρμα ραντεβού για τις νέες ταυτότητες - Δείτε αναλυτικά τα βήματα

Ξεφεύγει η κατάσταση μετά τον ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα - Ανεβάζουν βίντεο στο TikTok με απειλές για τις δράστριες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης