Λίβανος: Ποιος είναι ο υπαρχηγός της Χεζμπολάχ Ναΐμ Κάσεμ

Λίβανος: Ποιος είναι ο υπαρχηγός της Χεζμπολάχ Ναΐμ Κάσεμ

Ο Κάσεμ είναι υπαρχηγός της οργάνωσης από το 1991 – Είναι ο πρώτος ανώτερος ηγέτης της Χεζμπολάχ που εμφανίστηκε μετά τον θάνατο του Νασράλα

naim_qassem
Σε διαδικασία επιλογής νέου επικεφαλής βρίσκεται η Χεζμπολάχ, μετά τον θάνατο του γενικού γραμματέα Χασάν Νασράλα, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, μετά από ισραηλινό πλήγμα στη Βηρυτό.

Η πρώτη εμφάνιση ανώτερου ηγέτη της Χεζμπολάχ μετά τον θάνατο του Νασράλα έγινε σήμερα, όταν ο υπαρχηγός της οργάνωσης Ναΐμ Κάσεμ έκανε δήλωση διάρκειας 19 λεπτών.

Ο Κάσεμ ανέφερε στις δηλώσεις του ότι η Χεζμπολάχ είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει μια χερσαία εισβολή του Ισραήλ, ενώ ανέφερε ότι η οργάνωση θα επιλέξει τον διάδοχο του Νασράλα «με την πρώτη ευκαιρία».

Μέχρι στιγμής, λίγες πληροφορίες είναι γνωστές για τον Κάσεμ, που είναι υπαρχηγός της Χεζμπολάχ από το 1991.

Κλείσιμο
Γεννημένος το 1953 στη συνοικία της Βηρυτού, Μπάστα Τάχτα, ο Κάσεμ έλκει την καταγωγή της από την Κφαρ Φίλα, στον κυρίως σιιτικό νότο του Λιβάνου. Είναι παντρεμένος και πατέρας έξι παιδιών.

Ο Κάσεμ άρχισε τον πολιτικό ακτιβισμό στο σιιτικό Κίνημα Αμάλ του Λιβάνου, το οποίο ιδρύθηκε το 1974. Αποχώρησε από το Αμάλ το 1979 μετά την Ισλαμική Επανάσταση του Ιράν, η οποία διαμόρφωσε τις πολιτικές απόψεις πολλών νεαρών Λιβανέζων σιιτών ακτιβιστών.

Υπαρχηγός της οργάνωσης ορίστηκε από τον προκάτοχο του Νασράλα στην ηγεσία της οργάνωσης, τον Αμπάς αλ-Μουσάουι, ο οποίος σκοτώθηκε από επίθεση ισραηλινού ελικοπτέρου το 1992, και παρέμεινε στη θέση του όταν ανέλαβε τα ηνία της Χεζμπολάχ ο Νασράλα.

Το 1992 υπήρξε γενικός συντονιστής των προεκλογικών εκστρατειών της οργάνωσης από το 1992, οπότε και ξεκίνησε να συμμετέχει η Χεζμπολάχ.

Υπήρξε ένας από τους κορυφαίους εκπροσώπους της Χεζμπολάχ παραχωρώντας πολλές συνεντεύξεις σε διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη οι διασυνοριακές συγκρούσεις με το Ισραήλ στη διάρκεια του πολέμου στη Γάζα, τον Ιούνιο, δήλωσε στο Αλ Τζαζίρα ότι η απόφαση της Χεζμπολάχ δεν ήταν να επεκτείνει τον πόλεμο, αλλά ότι αν της επιβαλλόταν ο πόλεμος τότε θα πολεμούσε.




Ειδήσεις σήμερα:

«Είναι σαν άρρωστος, δεν θέλει να πάει σχολείο», λέει ο πατέρας που κατήγγειλε τον βιασμό του 5χρονου γιου του από συνομηλίκους του

Το Ισραήλ «χτύπησε» στο κέντρο της Βηρυτού - Στόχος σπίτι που έμεναν «Αδελφοί Μουσουλμάνοι», τρεις νεκροί

Στην Πτολεμαΐδα το χρυσό δελτίο των 18,6 εκατ. ευρώ στο Τζόκερ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης