Μπενιαμίν Νετανιάχου προς τους πολίτες του Ιράν: Το Ισραήλ στέκεται στο πλευρό σας, γυρίστε την πλάτη στο καθεστώς

Σε βίντεο τριών λεπτών, ο Νετανιάχου κατηγόρησε το ιρανικό καθεστώς ότι «με τις πράξεις του βυθίζει την περιοχή στο σκοτάδι και στον πόλεμο» - «Δεν υπάρχει σημείο που να μην μπορούμε να φτάσουμε για να προστατέψουμε τη χώρα μας»

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου απηύθυνε μήνυμα στους πολίτες του Ιράν λέγοντας πως το «Ισραήλ είναι δίπλα σας», στην σκιά των αναφορών για προπαρασκευαστικές επιχειρήσεις των ισραηλινών δυνάμεων στα έδαφος του Λιβάνου προκειμένου να προετοιμάσουν γενικευμένη εισβολή.

Λίγα 24ωρα μετά από τις επιθέσεις των Ισραηλινών Δυνάμεων Άμυνας που κατέστρεψαν τη διοίκηση της Χεζμπολάχ και εξουδετέρωσαν ηγετικά στελέχη της, όπως τον Χασάν Νασράλα, ο Νετανιάχου κατέστησε σαφές ότι το Ισραήλ δεν έχει περιορισμούς στη Μέση Ανατολή και θα προστατεύσει τους πολίτες του με κάθε μέσο.

Σε βίντεο τριών λεπτών, που αναρτήθηκε στην πλατφόρμα Χ, ο Νετανιάχου κατηγόρησε το ιρανικό καθεστώς ότι «με τις πράξεις του βυθίζει την περιοχή στο σκοτάδι και στον πόλεμο». Τόνισε ότι το Ισραήλ δεν έχει όρια στη Μέση Ανατολή, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει σημείο που να μην μπορούμε να φτάσουμε για να προστατέψουμε τη χώρα μας».

Απευθυνόμενος στους Ιρανούς πολίτες, ανέφερε ότι το καθεστώς τους φέρνει πιο κοντά στην καταστροφή και ότι το Ιράν θα γνωρίσει ειρήνη και ευημερία όταν επιτευχθεί η ελευθερία. Προέβλεψε ότι η πτώση του καθεστώτος θα έρθει πιο σύντομα από όσο αναμένεται, και απηύθυνε έκκληση να μην επιτρέψουν σε μια μικρή ομάδα φανατικών να καταστρέψει τις ελπίδες και τα όνειρά τους.


Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός προέβλεψε ότι το Ιράν θα γίνει ένας τόπος τεχνολογικών καινοτομιών, παγκόσμιων επενδύσεων και τουρισμού, αν καταφέρει να ξεπεράσει το θεοκρατικό καθεστώς που σήμερα κυβερνά.

Ολοκληρώνοντας, δήλωσε ότι «το Ισραήλ στέκεται στο πλευρό σας» και εξέφρασε την ευχή να υπάρξει ένα μέλλον με ευημερία και ειρήνη για τις δύο χώρες. Το μήνυμα αυτό έρχεται σε μια περίοδο εντάσεων, καθώς το Ισραήλ εντείνει τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις εναντίον ομάδων που υποστηρίζονται από την Τεχεράνη σε ολόκληρη την περιοχή.

Ειδήσεις σήμερα:

Αθήνα: Σοκάρει η επίθεση οδηγού ταξί σε διεμφυλική γυναίκα - Δείτε βίντεο ντοκουμέντο

Ρομά οι μισές συμμορίες που κλέβουν: Η απόρρητη αναφορά της ΕΛΑΣ για το οργανωμένο έγκλημα

Αλεξανδρούπολη: Βιασμό έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση στον 5χρονο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr