Καταρίνα Βιτ: Η ζωή της πριγκίπισσας του παγοδρομίου γίνεται σίριαλ στη γερμανική τηλεόραση

Καταρίνα Βιτ: Η ζωή της πριγκίπισσας του παγοδρομίου γίνεται σίριαλ στη γερμανική τηλεόραση

Η Καταρίνα γεννήθηκε το 1965 στην πρώην Ανατολική Γερμανία - Το ταλέντο της φάνηκε από πολύ μικρή ηλικία - Τον Δεκέμβριο του 1998, κεντρικό πρόσωπο στο περιοδικό «Playboy», ήταν μια από τις πιο διάσημες αθλήτριες στον κόσμο

katarina-witt-arthrou
Η πανέμορφη Ολυμπιονίκης παγοδρόμος από την ανατολική Γερμανία ακολουθούσε πιστά τις οδηγίες των προπονητών της αφιερώνοντας τα τρυφερά παιδικά της χρόνια στο... κρύο.

Τον Δεκέμβριο του 1998, κεντρικό πρόσωπο στο περιοδικό «Playboy» ήταν η Καταρίνα Βιτ, μια από τις πιο διάσημες αθλήτριες στον κόσμο τη δεκαετία του '80.

Σε λίγες ημέρες, στις 3 Οκτωβρίου του 2024, το γερμανικό κρατικό κανάλι ZDF θα προβάλει ένα ντοκιμαντέρ εστιάζοντας στην προσωπική της ζωή.

«Έτρωγα καθημερινά ρύζι με γλυκάνισο και λεμόνι για να είμαι σε φόρμα», παραδέχεται η ίδια για να δείξει ότι για να γίνει κανείς Ολυμπιονίκης, απαιτούνται πολλές θυσίες», γράφει η γερμανική εφημερίδα Bild.

Κλείσιμο
Η Καταρίνα γεννήθηκε το 1965 στην πρώην Ανατολική Γερμανία. Το ταλέντο της φάνηκε από πολύ μικρή ηλικία.


katarina_witt__2_
katarina_witt__1_
katarina_witt__3_
katarina_witt__5_
katarina_witt__4_
katarina_witt__6_
katarina_witt__7_


Οι γονείς της δεν άργησαν να τη στείλουν σε σχολείο για χαρισματικά παιδιά. Εκεί γνώρισε την προπονήτριά της, Γιούτα Μίλερ, με την οποία αργότερα θα έγραφε τη δική της ιστορία στον πάγο.

Για να «χτίσει» τον μύθο της όμως έπρεπε να κάνει θυσίες ακόμη και σαν παιδί. Και τις έκανε. Ζυγιζόταν δύο φορές την ημέρα και έκανε προπόνηση έξι μέρες την εβδομάδα από επτά ώρες κάθε φορά, από τις οποίες αφιέρωνε τις τρεις στις υποχρεωτικές φιγούρες, που ήταν τελικά και το «δυνατό» σημείο της. Το πατινάζ ήταν τα πάντα για την Καταρίνα.

Απέκτησε δύο χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια στο καλλιτεχνικό πατινάζ (1984, 1988), τέσσερα χρυσά σε παγκόσμια πρωταθλήματα και έξι σε ευρωπαϊκά. Και παρά το γεγονός πως γεννήθηκε στην Ανατολική Γερμανία, κατάφερε να εντυπωσιάσει με την γοητεία και το ταλέντο της και τον δυτικό κόσμο.

Η μεγάλη αντίπαλός της εκείνα τα χρόνια ήταν η Ντέμπι Τόμας, με τις δυο τους να δίνουν «μάχη» στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς στο Κάλγκαρι το 1988.

Η 33χρονη τότε Καταρίνα ήθελε να εντυπωσιάσει όπως πάντα. Στη διοργάνωση παρουσιάστηκε φορώντας... φτερά και όχι φούστα, προκαλώντας την αντίδραση της παγκόσμιας ομοσπονδίας, που βρήκε την εμφάνισή της υπερβολικά «σέξι» και αναγκάστηκε να θεσπίσει νέο κανονισμό, ο οποίος υποχρέωνε τις αθλήτριες να είναι συντηρητικές στις εμφανίσεις τους.

«Για τις γυναίκες, απαιτείται μια φούστα που θα καλύπτει τους γοφούς και τα οπίσθια", αναφερόταν χαρακτηριστικά στον λεγόμενο «Katarina Rule».

Η αθλήτρια από την Ανατολική Γερμανία είχε εξασφαλίσει άδεια για να κάνει τουρνέ επίδειξης στις ΗΠΑ, σε συνεργασία με τον Αμερικανό ολυμπιονίκη του πατινάζ, Μπράιαν Μποϊτάνο. Οι παραστάσεις τους ήταν ανάρπαστες. Μάλιστα, όταν εμφανίστηκαν στη Νέα Υόρκη, ήταν τέτοιο το ενδιαφέρον του κόσμου, ώστε για πρώτη φορά σε 10 χρόνια, δεν έπεφτε... καρφίτσα στο «Madison Square Garden» για παράσταση καλλιτεχνικού πατινάζ.

Την ίδια χρόνια, η «παγωμένη πριγκίπισσα» όπως συνήθιζαν να την αποκαλούν, δοκίμασε την τύχη της σε κάτι διαφορετικό. Πρωταγωνίστησε στην τηλεταινία, υπό τον τίτλο: «Η Κάρμεν στον πάγο», η οποία βασιζόταν στην εμφάνισή της στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του 1988. Για την ερμηνεία της αυτή, παρέλαβε το βραβείο ΕΜΜΥ.

Το 1993 αποφάσισε να επιστρέψει στο αγωνιστικό πατινάζ με στόχο να λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς του 1994, με τα χρώματα της ενωμένης, πλέον, Γερμανίας.

Εκεί δεν κατάφερε να μαγέψει τους κριτές, οι οποίοι της χάρισαν την 7η θέση, σε αντίθεση με το κοινό που την αποθέωσε. Παράλληλα, δημοσίευσε και την αυτοβιογραφία της, υπό τον τίτλο :«Τα χρόνια μου μέσα στα υποχρεωτικά και τα ελεύθερα».

Ειδήσεις σήμερα:

Ρομά οι μισές συμμορίες που κλέβουν: Η απόρρητη αναφορά της ΕΛΑΣ για το οργανωμένο έγκλημα

id.gov.gr: Σε λειτουργία η πλατφόρμα ραντεβού για τις νέες ταυτότητες - Δείτε αναλυτικά τα βήματα

Ξεφεύγει η κατάσταση μετά τον ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα - Ανεβάζουν βίντεο στο TikTok με απειλές για τις δράστριες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης