Ντόναλντ Τραμπ: Έντονη κριτική σε βάρος του - Πρότεινε ημέρα «Κάθαρσης» για να μειωθεί η εγκληματικότητα

Ντόναλντ Τραμπ: Έντονη κριτική σε βάρος του - Πρότεινε ημέρα «Κάθαρσης» για να μειωθεί η εγκληματικότητα

Η πρόταση του υποψήφιου των Ρεπουμπλικάνων θυμίζει τις ταινίες τρόμου The Purge - Κατηγόρησε ψευδώς τη Χάρις ότι εισήγαγε νόμο που απάλλασσε τους κλέφτες από τη δίωξη για αντικείμενα μικρής αξίας - Βίντεο

trump
Έντονη κριτική δέχθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ για μια πρόσφατη δήλωσή του, στην οποία πρότεινε μια ημέρα, στην οποία κάθε μορφής βία θα είναι επιτρεπτή για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

Σε προεκλογική εκστρατεία του στην swing state Πενσιλβάνια, ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος πρότεινε για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας μια ιδέα κυριολεκτικά βγαλμένη από ταινία τρόμου, λέγοντας ότι μια «πραγματικά βίαιη μέρα» θα μπορούσε να μειώσει τον αριθμό των εγκλημάτων. 

«Βλέπετε αυτούς τους τύπους να βγαίνουν με κλιματιστικά με ψυγεία στην πλάτη, το πιο τρελό πράγμα», είπε ο Τραμπ. «Και η αστυνομία δεν επιτρέπεται να κάνει τη δουλειά της. Τους λένε, αν κάνετε κάτι, θα χάσετε τη σύνταξή σας. «Δεν τους επιτρέπεται να το κάνουν γιατί η φιλελεύθερη αριστερά δεν τους αφήνει να το κάνουν. Η φιλελεύθερη αριστερά θέλει να τους καταστρέψει και θέλει να καταστρέψει τη χώρα μας».

Και συνεχίζει: «Αν είχατε μια μέρα, μια δύσκολη ώρα και εννοώ πολύ δύσκολη, ο κόσμος θα εκτονωθεί και η εγκληματικότητα θα τελειώσει αμέσως». 

Κλείσιμο


Πολλοί έσπευσαν να συγκρίνουν την πρόταση του υποψήφιου των Ρεπουμπλικάνων με τη δυστοπική ανθολογία ταινιών τρόμου The Purge (Κάθαρση, σύμφωνα με τον ελληνικό τίτλο), της οποίας η σύνοψη αναφέρει τα εξής: «Σε μια Αμερική που μαστίζεται από το έγκλημα και τις υπερπλήρεις φυλακές, η κυβέρνηση επιβάλλει μια ετήσια 12ωρη περίοδο κατά την οποία όλες οι εγκληματικές δραστηριότητες -συμπεριλαμβανομένου του φόνου- είναι νόμιμες».



Ωστόσο, ο Τραμπ δεν σταμάτησε εκεί. Στη συνέχεια κατηγόρησε ψευδώς την Καμάλα Χάρις, την υποψήφια των Δημοκρατικών, ότι εισήγαγε μια πρακτική στην Καλιφόρνια - όταν ήταν γενική εισαγγελέας - που απάλλασσε τους κλέφτες από τη δίωξη για αντικείμενα αξίας μικρότερης των 950 δολαρίων.

Το Politico ανέφερε ότι το σχόλιο πιθανώς αφορά στην πρόταση 47, η οποία υποβάθμισε ορισμένα αδικήματα από κακουργήματα σε πλημμελήματα και υπογράφηκε ως νόμος από τον πρώην Ρεπουμπλικανό κυβερνήτη της πολιτείας, Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, τέσσερα χρόνια πριν αναλάβει καθήκοντα η Χάρις.

Συνδέοντας το θέμα της ημέρας «Κάθαρσης» με την Χάρις, ο Τραμπ συνέχισε: «Είδατε παιδιά να μπαίνουν μέσα με αριθμομηχανές. Δεν ήθελαν να ξεπεράσουν τα 950 δολάρια. Στέκονται με αριθμομηχανές και τα προσθέτουν (εννοεί πόσα αντικείμενα μπορούν να κλέψουν). Ξέρετε, αυτοί είναι έξυπνοι, έξυπνοι άνθρωποι. Δεν είναι τόσο ηλίθιοι, αλλά πρέπει να διδαχθούν».



Ειδήσεις σήμερα:

Αγωνία για τη φωτιά στο Ξυλόκαστρο - Νέο μήνυμα 112 για τις περιοχές Χελυδόρεο και Ζάχολη

Ισραήλ: Ο στρατός εισέβαλε στον νότιο Λίβανο - Μικρής κλίμακας οι επιχειρήσεις, λέει η Wall Street Journal

Αθήνα: Σοκάρει η επίθεση οδηγού ταξί σε διεμφυλική γυναίκα - Δείτε βίντεο ντοκουμέντο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης