Βομβαρδισμοί του Ισραήλ σε καταυλισμούς Παλαιστινίων προσφύγων σε Λιβάνο και Γάζα

Βομβαρδισμοί του Ισραήλ σε καταυλισμούς Παλαιστινίων προσφύγων σε Λιβάνο και Γάζα

Στέλεχος της Φάταχ ο στόχος του βομβαρδισμού στη Σιδώνα  - Τουλάχιστον έντεκα νεκροί, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά στον καταυλισμό Νουσέιρατ

MixCollage-01-Oct-2024-04-48-AM-1753
Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα βομβαρδισμό με στόχο κτίριο στον καταυλισμό παλαιστινίων προσφύγων Άιν αλ Χίλουα, κοντά στη Σιδώνα, πόλη του νοτίου Λιβάνου, κατά παλαιστινιακή πηγή του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς και πληροφορίες που μετέδωσε λιβανικό μέσο ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τα μέσα του Λιβάνου τουλάχιστον 5 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τον βομβαρδισμό.

Αξιωματούχος σε παλαιστινιακό καταυλισμό προσφύγων δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως στόχος του βομβαρδισμού που εξαπέλυσε το Ισραήλ στη Σιδώνα, ήταν το σπίτι παλαιστινίου αξιωματούχου πρώτης γραμμής.

«Η ισραηλινή επιδρομή είχε στόχο το σπίτι του γιου του Μουνίρ Μάκντα» στον καταυλισμό παλαιστινίων προσφύγων Άιν αλ Χίλουα, εξήγησε η πηγή αυτή, η οποία εκφράστηκε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Κλείσιμο
Δεν είναι ως αυτό το στάδιο σαφές αν ο Μουνίρ Μάκντα, που οι αρχές του Ισραήλ θεωρούν τον ηγέτη του λιβανικού παραρτήματος του ένοπλου βραχίονα της παλαιστινιακής Φάταχ, βρισκόταν μέσα στο σπίτι ή όχι.

Πρόκειται για τον πρώτο ισραηλινό βομβαρδισμό στον καταυλισμό αυτόν, με μεγάλο υπερπληθυσμό, έναν από τους πολλούς όπου ζουν Παλαιστίνιοι πρόσφυγες στον Λίβανο, αφότου άρχισαν οι ανταλλαγές πυρών ανάμεσα στη Χεζμπολάχ και τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου πριν από σχεδόν έναν χρόνο, την 8η Οκτωβρίου 2023.



Τουλάχιστον 11 Παλαιστίνιοι σκοτώνονται σε βομβαρδισμό του Ισραήλ στον καταυλισμό προσφύγων Νουσέιρατ

Τουλάχιστον έντεκα Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν νωρίς σήμερα σε βομβαρδισμό των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ που έπληξε κατοικία στον καταυλισμό προσφύγων Νουσέιρατ της Λωρίδας της Γάζας (κεντρικά), δήλωσαν εργαζόμενοι σε υπηρεσία πρώτων βοηθειών στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.





Ειδήσεις σήμερα:

Γκάλοπ Opinion Poll: Κυριαρχία ΝΔ, ντέρμπι στο ΠΑΣΟΚ, μεγάλο προβάδισμα Κασσελάκη στους ψηφοφόρους ΣΥΡΙΖΑ

Ισραήλ: Ενημέρωσε τις ΗΠΑ για τη σχεδιαζόμενη «περιορισμένης κλίμακας» χερσαία επιχείρηση στον Λίβανο

Τάιλερ ΜακΜπέθ: Ανοίγει γυμναστήριο στο Κολωνάκι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης