Γαλλία: Στη γραμμή της Γερμανίας ο Μπαρνιέ για τον έλεγχο των συνόρων

Ο νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας τόνισε ότι η χώρα του δεν μπορεί πλέον να διαχειριστεί με ικανοποιητικό τρόπο τη μεταναστευτική πολιτική της

Η Γαλλία πρέπει να ελέγξει καλύτερα τα σύνορά της, τόνισε την Τρίτη σε ομιλία του στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση για τις προγραμματικές δηλώσεις ο νέος πρωθυπουργός της χώρας, Μισέλ Μπαρνιέ.

«Δεν διαχειριζόμαστυε πια με ικανοποιητικό τρόπο τη μεταναστευτική πολιτική», τόνισε ακόμη.

Στο πλαίσιο αυτό, είπε ακόμη ο Μπαρνιέ, θέλει να «διευκολύνει την κατ' εξαίρεση παράταση της κράτησης των παράνομων μεταναστών».

Όπως επισημαίνει το Reuters, η Γαλλία θα επιδιώξει να ακολουθήσει μια παρόμοια τακτική με τη Γερμανία σε ό,τι αφορά τον έλεγχο των συνόρων της μέσα στην Ευρώπη, με τήρηση των κανόνων που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Υπενθυμίζεται ότι μέσα στον Σεπτέμβριο η Γερμανία επανέφερε τους προσωρινούς συνοριακούς ελέγχους, ακόμη και στα σύνορά της με τη Γαλλία, την Ολλανδία και το Βέλγιο. Στόχος είναι να καταπολεμήσει την παράνομη μετανάστευση και το διασυνοριακό έγκλημα.

Σε ό,τι αφορά άλλα ζητήματα που αφορούν το μεταναστευτικό, ο Μπαρνιέ θέλει να εγκαταστήσει «αυστηρό έλεγχο της ένταξης, για την καλύτερη υποδοχή αυτών που επιλέξαμε να έχουμε στο έδαφός μας». Για να επιτευχθεί αυτό, η κυβέρνηση Μπαρνιέ σχεδιάζει να «περιορίσει ακόμη περισσότερο» τις θεωρήσεις για τις χώρες που διστάζουν να δεχθούν τους απελαθέντες υπηκόους τους.



Ειδήσεις σήμερα:

Γιατί «ξέφυγε» η φωτιά στο Ξυλόκαστρο - Μάχη με διάσπαρτες εστίες, ενισχύθηκαν τα εναέρια μέσα

Με τους επίλεκτους της Division 98 η εισβολή του Ισραήλ στον Λίβανο - Απαντήσαμε με πυροβολικό, έχουν απώλειες, υποστηρίζει η Χεζμπολάχ

Το φαινόμενο La Niña φέρνει δύσκολο χειμώνα στην Ευρώπη - Η πρόβλεψη για την Αθήνα δείχνει 30άρια στις αρχές Οκτωβρίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr