Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Συναγερμός στο Τελ Αβίβ για τρομοκρατική επίθεση - Έξι νεκροί και 16 τραυματίες

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Συναγερμός στο Τελ Αβίβ για τρομοκρατική επίθεση - Έξι νεκροί και 16 τραυματίες

Οι δράστες πυροβόλησαν σε στάση τραμ στη συνοικία Τζάφα - Έξι νεκροί και τουλάχιστον 16 τραυματίες, πολλοί σε κρίσιμη κατάσταση - Εξουδετερώθηκαν οι δράστες

attack-arthrou
Φλέγεται η Μέση Ανατολή. Την ώρα που το Ιράν εξαπέλυσε πυραυλική επίθεση κατά του Ισραήλ, τρομοκρατική επίθεση σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης (1/10) σε στάση του τραμ στη Τζάφα, στο νότιο Τελ Αβίβ.

Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 19:00 της Τρίτης, ώρα Ισραήλ και Ελλάδας, ήταν δύο ένοπλοι βγήκαν από τον συρμό του τραμ και άνοιξαν πυρ αδιακρίτως.

Οι αρχές μιλούν για έξι νεκρούς και 16 τραυματίες, μεταξύ τους και ένα παιδί, κατά την επίθεση. Δύο από τους τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση με τραύματα στο κεφάλι και άλλοι τέσσερις είναι βαριά τραυματισμένοι.

Οι δράστες εξουδετερώθηκαν από τα πυρά ενός πολίτη και ενός φύλακα που ήταν στο σημείο.






Το οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας δείχνει δύο τρομοκράτες, ένας από τους οποίους είχε στα χέρια του αυτόματο όπλο και ο άλλος μαχαίρι.

shooting-arthrou


Οι δράστες βγήκαν μέσα από τον συρμό του τραμ και άρχισαν βίντεο να πυροβολούν κατά ενός άνδρα, που ήταν πεσμένος στο έδαφος. Στην ίδια φωτογραφία φαίνονται και μέσα στο τραμ επιβάτες να βρίσκονται στο δάπεδο, δίχως να ξέρουμε αν έχουν πυροβοληθεί, ή αν έπεσαν κάτω για να καλυφθούν από τις σφαίρες. 

Οι τρομοκράτες πυροβολούσαν και μαχαίρωναν τα θύματά τους πριν εξουδετερωθούν από δημοτικό αστυνομικό και ενόπλους πολίτες.



Η Jerusalem Post ανέφερε ότι κατά τις αρχές ήταν πιθανόν ότι άλλος ένας τρομοκράτης ήταν παρών στην περιοχή, έχοντας σαν αποστολή να λειτουργήσει ως κάλυψη στους δύο δράστες.

Σύμφωνα με μαρτυρία πολίτη που μεταφέρει η Jerusalem Post, οι δράστες εξουδετερώθηκαν άμεσα και ότι το όπλο ενός από τους τρομοκράτες είχε πάθει εμπλοκή κατά τους πυροβολισμούς.

Στο σημείο έσπευσαν μεγάλες μονάδες της αστυνομίας και της αντιτρομοκρατικής.

Ο διοικητής της αστυνομίας του Τελ Αβίβ. Χάιμ Σαργκρόφ, σε δηλώσεις του είπε ότι οι τρομοκράτες μπήκαν στο συρμό του τραμ και άνοιξαν πυρ. Μετά βγήκαν και συνέχισαν να πυροβολούν πολίτες που ήταν στον δρόμο. «Δεν είναι Ισραηλινοί, γνωρίζουμε ποιοι είναι οι δράστες και κάνουμε έρευνες», είπε ακόμη.


Ειδήσεις σήμερα:

Γιατί «ξέφυγε» η φωτιά στο Ξυλόκαστρο - Μάχη με διάσπαρτες εστίες, ενισχύθηκαν τα εναέρια μέσα

Με τους επίλεκτους της Division 98 η εισβολή του Ισραήλ στον Λίβανο - Απαντήσαμε με πυροβολικό, έχουν απώλειες, υποστηρίζει η Χεζμπολάχ

Το φαινόμενο La Niña φέρνει δύσκολο χειμώνα στην Ευρώπη - Η πρόβλεψη για την Αθήνα δείχνει 30άρια στις αρχές Οκτωβρίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης