Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Βροχή» πυραύλων κατά του Ισραήλ - Δείτε τα βίντεο από την επίθεση του Ιράν

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Βροχή» πυραύλων κατά του Ισραήλ - Δείτε τα βίντεο από την επίθεση του Ιράν

Ήταν μία μικρή γεύση των δυνατοτήτων μας, λέει ο Ιρανός πρόεδρος - Θα υπάρξουν συνέπειες, απαντά το Ισραήλ

main_again_iran_attack_2
Σχεδόν από 200 πυραύλους εκτόξευσε νωρίτερα το Ιράν κατά του Ισραήλ, στοχεύοντας στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο Τελ Αβίβ, την Ιερουσαλήμ και τη Χάιφα.

Δύο Ισραηλινοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι σχεδόν 200 πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από το Ιράν κατά τη διάρκεια της επίθεσης, όπως μετέδωσε ο ιστότοπος Axios. Λίγο αργότερα, οι IDF μίλησαν για 180, «κατεβάζοντας» λίγο τον αριθμό, αν και οι αρχικές αναφορές από ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μιλούσαν για 500 πυραύλους.

Ο στρατός είπε ότι αναχαιτίστηκε «μεγάλος αριθμός» πυραύλων. «Υπήρξε κάποιος αντίκτυπος στο κεντρικό και νότιο» Ισραήλ, είπε ο εκπρόσωπος του στρατού, αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι.

Η ιρανική κρατική τηλεόραση από την πλευρά της μετέδωσε ότι το 90% των πυραύλων που εκτοξεύτηκαν εναντίον του Ισραήλ έπληξαν τους στόχους τους.

Οι εκατοντάδες νέοι βαλλιστικοί πύραυλοι που η Τεχεράνη εκτόξευσε ενάντια στο Ισραήλ είναι ένα ακόμη βήμα, που φαίνεται να οδηγεί τους προαιώνιους εχθρούς σε ευθεία πορεία σύγκρουσης. Απάντηση από την πλευρά του Τελ Αβίβ θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως θα υπάρξει.

Δείτε βίντεο από την πυραυλική επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ:










Ήταν μία μικρή γεύση των δυνατοτήτων μας, λέει ο Ιρανός πρόεδρος


Ο Μασούντ Πεζεσκιάν, ο πρόεδρος του Ιράν, προειδοποίησε ότι το αποψινό πυραυλικό μπαράζ κατά του Ισραήλ ήταν «μόνο μια γεύση των δυνατοτήτων μας». Όπως υπογράμμισε, το πυραυλικό πλήγμα ήταν μια «αποφασιστική απάντηση... στις επιθέσεις του σιωνιστικού καθεστώτος». «Η ενέργεια αυτή έγινε για την υπεράσπιση των ιρανικών συμφερόντων και των πολιτών του Ιράν» πρόσθεσε.

«Ο Νετανιάχου θα πρέπει να καταλάβει ότι το Ιράν δεν είναι πολεμοχαρές, αλλά θα σταθεί αποφασιστικά απέναντι σε κάθε απειλή. «Αυτό είναι μόνο μια γεύση των δυνατοτήτων μας. Μην εμπλακείτε σε σύγκρουση με το Ιράν».

Θα υπάρξουν συνέπειες, απαντά το Ισραήλ

Ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων, Ντανιέλ Χαγκάρι, ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ «συνεχίζει να επιχειρεί στο μέγιστο των δυνατοτήτων της και απόψε θα εξακολουθήσει να πλήττει σθεναρά στη Μέση Ανατολή, όπως συνέβαινε το τελευταίο έτος».

Σύμφωνα με τους Times of Israel, αναφερόμενος στην επίθεση του Ιράν με 180 πυραύλους κατά του Ισραήλ, ο Χαγκάρι υπογράμμισε πως τα αμυντικά συστήματα Ισραήλ και ΗΠΑ συνεργάστηκαν στενά στην ανίχνευση και αναχαίτιση. «Ερευνάμε ακόμα τα αποτελέσματα της επίθεσης και δεν επιθυμούμε να δώσουμε στον εχθρό όλες τις πληροφορίες» τόνισε.



Ο Χαγκάρι χαρακτήρισε την επίθεση του Ιράν ως σοβαρή πράξη, που ωθεί τη Μέση Ανατολή σε κλιμάκωση, προσθέτοντας ότι «θα δράσουμε στον χρόνο και τόπο που θα επιλέξουμε, σύμφωνα με τις οδηγίες της πολιτικής ηγεσίας».

«Το γεγονός απόψε θα έχει συνέπειες» κατέληξε.

Φρουροί της Επανάστασης: Ήταν «απάντηση» στις δολοφονίες των ηγετών της Χαμάς και της Χεζμπολάχ

Η πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσε σήμερα το Ιράν εναντίον του Ισραήλ ήταν «απάντηση» στις δολοφονίες των ηγετών της Χαμάς και της Χεζμπολάχ, ανακοίνωσαν οι Φρουροί της Ισλαμικής Επανάστασης, απειλώντας το Ισραήλ με «συντριπτικά πλήγματα» σε περίπτωση που προχωρήσει σε αντίποινα.

«Ως απάντηση στις δολοφονίες των Ισμαήλ Χανίγια, Χασάν Νασράλα και Αμπάς Νιλφορουσάν (υπαρχηγού των Φρουρών της Επανάστασης στον Λίβανο), στοχεύσαμε την καρδιά των κατεχόμενων εδαφών (σ.σ. το Ισραήλ)», αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Φρουροί της Ισλαμικής Επανάστασης.

Μεταξύ άλλων, υποστηρίζουν ότι έπληξαν τρεις στρατιωτικές βάσεις στα περίχωρα του Τελ Αβίβ.

Μπορέλ: Η ΕΕ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την επίθεση κατά του Ισραήλ

«Η ΕΕ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ» δήλωσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ σε ανάρτηση του στο «Χ».

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας προειδοποιεί ότι «ο επικίνδυνος κύκλος των επιθέσεων και των αντιποίνων κινδυνεύει να ξεφύγει από τον έλεγχο και προσθέτει ότι απαιτείται άμεση κατάπαυση του πυρός σε όλη την περιοχή».



Προσθέτει, τέλος, ότι«η ΕΕ παραμένει πλήρως δεσμευμένη να συμβάλει στην αποτροπή ενός περιφερειακού πολέμου».

Ειδήσεις σήμερα:

Αμεση ανάλυση: Πώς θα απαντήσει το Ισραήλ - Γιατί δεν ήθελε να αιφνιδιάσει η Τεχεράνη

Δείτε βίντεο: Οικογένεια Ισραηλινών μιλά μέσα από το «bomb room» του σπιτιού της την ώρα που πέφτουν οι πύραυλοι από το Ιράν

Πετρέλαιο: Ράλι στις τιμές φέρνει η κλιμάκωση της κρίσης μεταξύ Ισραήλ και Ιράν

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης