Όλαφ Σολτς: Το Ιράν κινδυνεύει να βάλει φωτιά σε ολόκληρη την περιοχή

Καταδίκασε την επίθεση  - «Aπειλούν να κλιμακώσουν περαιτέρω την ήδη τεταμένη κατάσταση στην Μέση Ανατολή», ανέφερε 

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς καταδίκασε «με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο» τις πυραυλικές επιθέσεις του Ιράν εναντίον του Ισραήλ, προειδοποιώντας ότι «απειλούν να κλιμακώσουν περαιτέρω την ήδη τεταμένη κατάσταση στην Μέση Ανατολή».

«Το Ιράν κινδυνεύει να βάλει φωτιά σε ολόκληρη την περιοχή - αυτό πρέπει να αποτραπεί με κάθε κόστος», τόνισε στην ανακοίνωσή του στην πλατφόρμα «Χ» ο καγκελάριος και ζήτησε από την Χεζμπολάχ και το Ιράν «να σταματήσουν αμέσως» τις επιθέσεις τους στο Ισραήλ, οι οποίες, επισήμανε, «κατέστη εφικτό σε μεγάλο βαθμό να αναχαιτιστούν χάρη στα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας του Ισραήλ». Από κοινού με τους εταίρους μας «θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προς μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ», πρόσθεσε ο κ. Σολτς και υπέδειξε το ψήφισμα 1701 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο «δηλώνει σαφώς ότι η Χεζμπολάχ πρέπει να αποσυρθεί από την περιοχή στα σύνορα με το Ισραήλ». Αυτό «θα δημιουργούσε την δυνατότητα επιστροφής των ανθρώπων στο βόρειο Ισραήλ και ταυτόχρονα θα έδινε την ευκαιρία να σταθεροποιηθεί το κράτος του Λιβάνου», σημείωσε ο καγκελάριος.

«Με την πρώτη επέτειο της τρομακτικής επίθεσης της Χαμάς στο Ισραήλ να απέχει μόλις λίγες ημέρες, η σκέψη μας βρίσκεται στους ομήρους και στους οικείους τους. Η τύχη τους θα πρέπει να ωθεί όλους προς την επίτευξη μιας συμφωνίας στη βάση των προτάσεων που κατέθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν», καταλήγει η ανάρτηση του καγκελάριου.

Ειδήσεις σήμερα:

Ανάλυση: Τι περιμένει το Ισραήλ για να απαντήσει στο Ιράν - Κλειδί η διάλυση της Χεζμπολάχ

Συγκλονιστικό βίντεο: 4χρονος εκλιπαρεί τον πατέρα του «μπορείς να μου δώσεις ψωμί;» λίγο πριν πεθάνει από ασιτία

Αρχίζει η δίκη για τον φόνο της Φαίης - Στο εδώλιο μητέρα, αδελφή και σπιτονοικοκυρά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr