Λίβανος: Σε δύο σημεία μπήκαν σήμερα Ισραηλινοί στρατιώτες - Μάχες με μέλη της Χεζμπολάχ σε μεθοριακό χωριό

Ισραηλινοί στρατιώτες επιχείρησαν σε βάθος 400 μέτρων στα λιβανέζικα εδάφη πριν αποσυρθούν, ανέφερε ο στρατός του Λιβάνου

Ο στρατός του Λιβάνου ανακοίνωσε πως Ισραηλινοί στρατιώτες εισέδυσαν για λίγο σήμερα σε δύο σημεία του νοτίου Λιβάνου, όπου η Χεζμπολάχ δήλωσε ότι αντιμετώπισε ισραηλινές δυνάμεις.

«Μια δύναμη του ισραηλινού εχθρού πέρασε την μπλε γραμμή (που χωρίζει τις δύο χώρες) σε μια απόσταση περίπου 400 μέτρων στο έδαφος του Λιβάνου (...)" σε δύο τομείς, προτού αποσυρθεί», ανέφερε ο λιβανέζικος στρατός στο Χ.

Η Χεζμπολάχ είχε κάνει λόγο για μάχες με τις ισραηλινές δυνάμεις που "εισέδυσαν" στο μεθοριακό χωριό Μαρούν αλ Ρας, στον νότιο Λίβανο.



Η ισχυρή φιλοϊρανική οργάνωση είχε ανακοινώσει νωρίτερα πως είχε απωθήσει τους Ισραηλινούς στρατιώτες που επιχειρούσαν να εισδύσουν στο Αντάισεχ, ένα άλλο χωριό στη μεθόριο. Η οργάνωση ανέφερε επίσης ότι εκτόξευσε ρουκέτες εναντίον στρατιωτικών θέσεων μέσα στο Ισραήλ.

Ο επικεφαλής των μέσων ενημέρωσης της οργάνωσης, ο Μοχάμαντ Αφίφ, δήλωσε πως οι μάχες αυτές είναι μόνο "ο πρώτος γύρος" και πως η οργάνωση έχει αρκετούς μαχητές, όπλα και πυρομαχικά για να απωθήσει το Ισραήλ.

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο από το Ισραήλ.


Ειδήσεις σήμερα:

Κεντάκι: Η στιγμή που σερίφης πυροβόλησε και σκότωσε δικαστή - Είχε βρει τον αριθμό της κόρης του στο κινητό του

Σοφία Βόσσου για Στέφανο Κασσελάκη: «Πολύτιμη ψυχή σε αγαπώ»

Ανδρέας Μικρούτσικος για Ματούλα Ζαμάνη: Σαν κίνηση δεν μου αρέσει και όχι για το αν είναι υπέρβαρη ή όχι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr