Ισραήλ: Πλήγματα σε αεροπορικές βάσεις από την ιρανική επίθεση - Δεν επηρέασαν τη λειτουργία της Πολεμικής Αεροπορίας

Ισραήλ: Πλήγματα σε αεροπορικές βάσεις από την ιρανική επίθεση - Δεν επηρέασαν τη λειτουργία της Πολεμικής Αεροπορίας

Η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ ετοιμάζεται να απαντήσει στο Ιράν σύμφωνα με τις οδηγίες της κυβέρνησης Νετανιάχου

airbase_israel
Πλήγματα σε ορισμένες από τις αεροπορικές τους βάσεις, κατά τη χθεσινοβραδινή ιρανική πυραυλική επίθεση κατά του Ισραήλ, αναγνώρισαν οι IDF. Σύμφωνα με τις ισραηλινές δυνάμεις, τα ιρανικά χτυπήματα προκάλεσαν ζημιές σε κτίρια γραφείων και άλλους χώρους συντήρησης στις βάσεις που δεν επηρεάζουν τη λειτουργία της Πολεμικής Αεροπορίας (IAF).

Όπως ανέφεραν, κανένα αεροσκάφος της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας δεν υπέστη ζημιές κατά την επίθεση (κυκλοφόρησε χθες μια ανεπιβεβαίωτη πληροφορία σε αραβικά μέσα για καταστροφή 20 μαχητικών F-35) και όλες οι πυραυλικές προσκρούσεις στις ισραηλινές αεροπορικές βάσεις κρίνονται από τις IDF ως «αναποτελεσματικές», πράγμα που σημαίνει ότι δεν προκλήθηκε ζημιά στις συνεχείς λειτουργίες της IAF.



Κλείσιμο
Πέρα από τα μαχητικά, δεν υπέστησαν ζημιές τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, αεροσκάφη άλλου τύπου, πυρομαχικά και κρίσιμες υποδομές.

Επισημαίνοντας την αναποτελεσματικότητα της ιρανικής επίθεσης, ο στρατός σημειώνει ότι η IAF συνέχισε τις επιχειρήσεις της τις επόμενες ώρες, συμπεριλαμβανομένων σημαντικών χτυπημάτων κατά της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό, υποστήριξης των χερσαίων δυνάμεων στο νότιο Λίβανο και χτυπημάτων στη Γάζα.




Από την ιρανική επίθεση δεν προκλήθηκαν σοβαροί τραυματισμοί, ενώ μόνο δύο πολίτες τραυματίστηκαν ελαφρά από θραύσματα στο Τελ Αβίβ.

Οι IDF τονίζουν, επίσης, ότι μετρούν την αποτελεσματικότητα μιας επίθεσης με βάση το πόση ζημιά προκλήθηκε σε κρίσιμες υποδομές και περιουσιακά στοιχεία και πόσες απώλειες προκλήθηκαν και όχι πόσοι πύραυλοι τελικά εκτοξεύτηκαν εναντίον της χώρας. Η αεράμυνα απέτρεψε με επιτυχία τέτοιες ζημιές και μεγάλες απώλειες, προσθέτουν, σημειώνοντας πως ετοιμάζονται για «μια απάντηση κατά του Ιράν», σύμφωνα με τις οδηγίες του πολιτικού κλιμακίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Κεντάκι: Η στιγμή που σερίφης πυροβόλησε και σκότωσε δικαστή - Είχε βρει τον αριθμό της κόρης του στο κινητό του

Σοφία Βόσσου για Στέφανο Κασσελάκη: «Πολύτιμη ψυχή σε αγαπώ»

Ανδρέας Μικρούτσικος για Ματούλα Ζαμάνη: Σαν κίνηση δεν μου αρέσει και όχι για το αν είναι υπέρβαρη ή όχι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης