Ισραήλ: Έφεδρος των IDF που βοήθησε τραυματίες στο φεστιβάλ Nova, πυροβόλησε τον έναν δράστη της επίθεσης στο Τελ Αβίβ

Ισραήλ: Έφεδρος των IDF που βοήθησε τραυματίες στο φεστιβάλ Nova, πυροβόλησε τον έναν δράστη της επίθεσης στο Τελ Αβίβ

Όταν άκουσε τους πυροβολισμούς στη Γιάφα, ο Λεβ Κρέιτμαν έβγαλε το όπλο του και αναζήτησε τους δράστες

kreitman_1
Ένας έφεδρος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF), ο οποίος είχε βοηθήσει στη διάσωση τραυματιών στο μουσικό φεστιβάλ Nova, στις 7 του περσινού Οκτώβρη, ήταν αυτός που πυροβόλησε χθες έναν από τους δύο τρομοκράτες στο πολύνεκρο χτύπημα στη Γιάφα, κοντά στο Τελ Αβίβ.

Ο Λεβ Κρέιτμαν μίλησε στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Ynet, σημειώνοντας ότι είχε επιστρέψει στο σπίτι του λίγο πριν από την επίθεση, για να πάρει την καραμπίνα του και βρισκόταν σε ένα τοπικό εστιατόριο, όταν άκουσε τους πυροβολισμούς. Έβγαλε το όπλο του και βγήκε έξω, καταλαβαίνοντας αμέσως ότι εκτυλίσσεται τρομοκρατική επίθεση.



Κλείσιμο
Ο Κρέιτμαν - σύμφωνα με την αφήγησή του - είδε έναν άνδρα που φορούσε καπέλο της Ισραηλινής Αστυνομίας, ο οποίος είχε επίσης βγάλει το τουφέκι του και οι δυο τους άρχισαν να αναζητούν τους δράστες. Όταν άκουσε έναν ακόμη γύρο πυροβολισμών να εξελίσσεται, εντόπισε τους δράστες στο σταθμό του τραμ της Γιάφα, δίπλα στις σορούς αρκετών από τα θύματά τους.

Σε αυτό το σημείο, έστειλε ένα φωνητικό μήνυμα σε μια ομαδική συνομιλία των φίλων του από τους IDF, ενημερώνοντάς τους για το τι εξελισσόταν και ότι επρόκειτο να εμπλακεί.

Στη συνέχεια, οι τρομοκράτες χωρίστηκαν και ο ένας από αυτούς κατευθύνθηκε προς το σημείο που βρισκόταν ο Κρέιτμαν με τον άλλο αστυνομικό, οποίος κυκλοφορούσε με πολιτικά. Ο έφεδρος των IDF κατάφερε, τότε, να αιφνιδιάσει τον τρομοκράτη, πυροβολώντας τον και χτυπώντας τον. Ο δράστης τράπηκε για λίγο σε φυγή πριν πέσει στο έδαφος.



Ο Κρέιτμαν, ακολούθως, βρήκε για λίγο καταφύγιο σε ένα κοντινό κτίριο, φοβούμενος ότι ο δεύτερος τρομοκράτης θα επανεμφανιζόταν. Αφού πέρασε λίγη ώρα, επέστρεψε στον τόπο της επίθεσης για να ελέγξει τους τραυματίες. Ένας από αυτούς είχε ακόμα σφυγμό και αργότερα δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες από γιατρό.

Ο δεύτερος τρομοκράτης πυροβολήθηκε, τελικά και τραυματίστηκε σοβαρά από αστυνομικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε, ο Κρέιτμαν βρισκόταν στο δάσος Re'im στις 7 Οκτωβρίου του 2023, και συμμετείχε σε ένα μικρότερο πάρτι δίπλα στο μουσικό φεστιβάλ Nova, όπου οι τρομοκράτες της Χαμάς σφαγίασαν 364 ανθρώπους. Σύμφωνα με τις περιγραφές του, τα 120 άτομα που συμμετείχαν - μαζί με εκείνον - στο γεειτονικό πάρτι, επέζησαν, ενώ ο ίδιος έσπευσε να βοηθήσει στη διάσωση σοβαρά τραυματισμένων ανθρώπων από το φεστιβάλ.


Ειδήσεις σήμερα:

Ανάλυση New York Times: Πόλεμος επιβίωσης με τέσσερις εχθρούς για το Ισραήλ - Γιατί επιτέθηκε με 200 πυραύλους το Ιράν

Το συγκινητικό μήνυμα της συντρόφου του 26χρονου Ιωνά που σκοτώθηκε στο Τελ Αβίβ - «Φύλακα άγγελέ μου»


Θεωρίες συνωμοσίας για το ναυάγιο του «Bayesian» που ξεπερνούν τη λογική
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης