Ρώσος αντιπρόεδρος: Οι αγορές δεν αποκλείουν μείωση της προσφοράς πετρελαίου λόγω της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή

Οι τιμές πετρελαίου έπεσαν κάτω από τα 70 δολάρια το βαρέλι τον Σεπτέμβριο για πρώτη φορά από το 2021, αλλά έκτοτε έχουν ξεπεράσει τα 75 δολάρια, λόγω των ανησυχιών ότι η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ θα μπορούσε να διαταράξει την παραγωγή από την περιοχή

Ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ δήλωσε σήμερα ότι οι τιμές του πετρελαίου έχουν αυξηθεί, καθώς οι αγορές δεν αποκλείουν μείωση της προσφοράς πετρελαίου λόγω της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή.

Σε τηλεοπτικές του δηλώσεις μετά τη συνάντηση των κορυφαίων υπουργών των χωρών του ΟΠΕΚ+ , οι οποίοι αποφάσισαν να διατηρήσουν αμετάβλητη την πολιτική παραγωγής πετρελαίου, συμπεριλαμβανομένου ενός σχεδίου που προβλέπει να αρχίσει η αύξηση της παραγωγής από τον Δεκέμβριο, ο Νόβακ επανέλαβε ότι στη διαμόρφωση των τιμών του πετρελαίου έχει ήδη συνυπολογιστεί η κρίση στη Μέση Ανατολή.

Οι τιμές πετρελαίου έπεσαν κάτω από τα 70 δολάρια το βαρέλι τον Σεπτέμβριο για πρώτη φορά από το 2021, αλλά έκτοτε έχουν ξεπεράσει τα 75 δολάρια, λόγω των ανησυχιών ότι η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ θα μπορούσε να διαταράξει την παραγωγή από την περιοχή.

«Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή είχε ήδη εν μέρει συνυπολογιστεί στην τιμή» είπε ο Νόβακ. «Οι αγορές αντιδρούν, πρώτες απ όλους, στο γεγονός ότι η προσφορά μπορεί να μειωθεί ως αποτέλεσμα μιας σύγκρουσης ή μιας στρατιωτικής δράσης» προσέθεσε.

Ειδήσεις σήμερα:

Ανάλυση: Τι περιμένει το Ισραήλ για να απαντήσει στο Ιράν - Κλειδί η διάλυση της Χεζμπολάχ

Συγκλονιστικό βίντεο: 4χρονος εκλιπαρεί τον πατέρα του «μπορείς να μου δώσεις ψωμί;» λίγο πριν πεθάνει από ασιτία

Αρχίζει η δίκη για τον φόνο της Φαίης - Στο εδώλιο μητέρα, αδελφή και σπιτονοικοκυρά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr