Μπάιντεν: Αρνητικός σε πιθανή επίθεση του Ισραήλ στα πυρηνικά του Ιράν - Δείτε βίντεο

Μπάιντεν: Αρνητικός σε πιθανή επίθεση του Ισραήλ στα πυρηνικά του Ιράν - Δείτε βίντεο

Η απάντηση του Ισραήλ στο Ιράν πρέπει να είναι αναλογική, είπε ο Αμερικανός πρόεδρος - Προανήγγειλε νέες κυρώσεις στο Ιράν

biden
Μερικώς διαφοροποιημένη στάση σε σχέση με όσα υποστήριξε χθες, μετά τη μαζική πυραυλική επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ, κράτησε σήμερα ο Τζο Μπάιντεν.

Οι δηλώσεις Μπάιντεν


Σε δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους κατά την επίσκεψή του στη Βόρεια Καρολίνα, παραδέχτηκε πως δεν υποστηρίζει την επίθεση στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, σαν απάντηση του Ισραήλ. «Η απάντηση είναι όχι» αποκρίθηκε όταν ρωτήθηκε σχετικά, όταν χθες έλεγε πως στηρίζει γενικά το Τελ Αβίβ στον τρόπο με τον οποίο θα επέλεγε να «απαντήσει» στην Τεχεράνη.

Κλείσιμο
Επιπρόσθετα, ανέφερε πως το Ισραήλ έχει δικαίωμα να απαντήσει στη χθεσινή ιρανική πυραυλική επίθεση, αλλά ότι θα πρέπει να το κάνει αναλογικά.

Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε πως θα επιβληθούν κυρώσεις στο Ιράν μετά τη χθεσινοβραδινή επίθεση, ενώ πρόσθεσε πως θα επικοινωνήσει σύντομα με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Τι είπε χθες ο Μπάιντεν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε χθες, λίγο μετά το μαζικό χτύπημα της Τεχεράνης, ότι η χώρα του είναι έτοιμη να βοηθήσει το Ισραήλ να αμυνθεί απέναντι στις ιρανικές επιθέσεις και να προστατεύσει το αμερικανικό προσωπικό στην περιοχή.

Ο Λευκός Οίκος εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν με την αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις και τους συμβούλους τους σε θέματα εθνικής ασφάλειας. Η ανακοίνωση, η οποία εκδόθηκε μετά την έναρξη της ιρανικής επίθεσης στο Ισραήλ, αναφέρει: «Εξέτασαν την κατάσταση των αμερικανικών προετοιμασιών για να βοηθήσουν το Ισραήλ να αμυνθεί απέναντι σε αυτές τις επιθέσεις και να προστατεύσουν το προσωπικό των ΗΠΑ στην περιοχή».

Χιλιάδες στρατεύματα στη Μέση Ανατολή στέλνουν οι ΗΠΑ όπως έκανε χθες γνωστό το Αμερικανικό Πεντάγωνο, προκειμένου - όπως ανέφερε - να ενισχύσει την ασφάλεια και να υπερασπιστεί το Ισραήλ εάν χρειαστεί.

Μοίρες μαχητικών αεροσκαφών και το προσωπικό τους θα ενισχύσουν την παρουσία τους στην περιοχή είχε αναφέρει εκπρόσωπος του Πενταγώνου.


Ειδήσεις σήμερα:

«Αυτή η τρέλα με το Κοράνι και την Παλαιά Διαθήκη σκοτώνει αθώους, δεν θα τελειώσει ποτέ...» λέει ο πατέρας του Ιωνά

Εξώδικο της Καρυστιανού στα αδέλφια Πλακιά - «Ντρέπομαι... πώς θα μας αντικρίσεις στο δικαστήριο;» απαντούν


Ποια είναι η σύντροφος του μικρότερου γιου του Μίκαελ Σουμάχερ - Είναι από τα λίγα άτομα που επιτρέπεται να δουν τον θρύλο της F1
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης