Reuters: Ο Χαμενεΐ είχε προειδοποιήσει τον Νασράλα για το ισραηλινό χτύπημα - Του έλεγε να εγκαταλείψει τον Λίβανο

Reuters: Ο Χαμενεΐ είχε προειδοποιήσει τον Νασράλα για το ισραηλινό χτύπημα - Του έλεγε να εγκαταλείψει τον Λίβανο

Η διπλή προσπάθεια του ανώτατου ηγέτη του Ιράν να σώσει τον αρχηγό της Χεζμπολάχ 

khamenei
Μία νέα αποκάλυψη πριν από τη δολοφονία του αρχηγού της Χεζμπολάχ βλέπει το φως της δημοσιότητας. Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ προειδοποίησε, όπως γράφει το Reuters επικαλούμενο ιρανικές πηγές, τον Χασάν Νασράλα να εγκαταλείψει τον Λίβανο λίγες ημέρες πριν το ισραηλινό πλήγμα.

Αμέσως μετά την επίθεση με τους παγιδευμένους βομβητές της Χεζμπολάχ στις 17 Σεπτεμβρίου, ο Χαμενεΐ έστειλε μήνυμα, μέσω τρίτου, στον Νασράλα, επικαλούμενος αναφορές των μυστικών υπηρεσιών σύμφωνα με τις οποίες το Ισραήλ είχε πράκτορες εντός της Χεζμπολάχ και σχεδίαζε να σκοτώσει τον αρχηγό της.

Υπήρξε δε πρόσκληση του Χαμενεΐ προς τον Νασράλα να μετακομίσει στο Ιράν κι αυτή ήρθε μετά την έκρηξη χιλιάδων βομβητών και ασυρμάτων που χρησιμοποιούσε η Χεζμπολάχ. Οι επιθέσεις αποδόθηκαν ευρέως στο Ισραήλ, αν και δεν έχει αναλάβει επίσημα την ευθύνη.

Ο Νασράλα, ωστόσο, ήταν σίγουρος για την ασφάλειά του και εμπιστευόταν απόλυτα τον στενό του κύκλο, είπε Ιρανός αξιωματούχος στο Reuters, παρά τις σοβαρές ανησυχίες της Τεχεράνης για πιθανούς κατασκόπους στις τάξεις της Χεζμπολάχ.

Κλείσιμο
Ο Χαμενεΐ προσπάθησε για δεύτερη φορά, μεταφέροντας άλλο ένα μήνυμα στον Νασράλα την περασμένη εβδομάδα, παρακαλώντας τον να εγκαταλείψει τον Λίβανο και να μετακομίσει στο Ιράν ως ασφαλέστερη τοποθεσία. Αλλά ο Νασράλα επέμενε να παραμείνει στο Λίβανο, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Αρκετές συναντήσεις υψηλού επιπέδου πραγματοποιήθηκαν στην Τεχεράνη μετά τις εκρήξεις των βομβητών για να συζητηθεί η ασφάλεια της Χεζμπολάχ και του Νασράλα.

Στον Λίβανο, η Χεζμπολάχ άρχισε να διεξάγει μια μεγάλη έρευνα για να εκκαθαρίσει τους Ισραηλινούς κατασκόπους ανάμεσά τους και να ανακρίνει εκατοντάδες μέλη μετά τις εκρήξεις των βομβητών, δήλωσαν στο Reuters τρεις πηγές προσκείμενες στον Λίβανο.

Ειδήσεις σήμερα:

Ανάλυση: Τι περιμένει το Ισραήλ για να απαντήσει στο Ιράν - Κλειδί η διάλυση της Χεζμπολάχ

Συγκλονιστικό βίντεο: 4χρονος εκλιπαρεί τον πατέρα του «μπορείς να μου δώσεις ψωμί;» λίγο πριν πεθάνει από ασιτία

Αρχίζει η δίκη για τον φόνο της Φαίης - Στο εδώλιο μητέρα, αδελφή και σπιτονοικοκυρά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης