Νότια Αφρική: Λευκός αγρότης πυροβόλησε δύο μαύρες γυναίκες και τις τάισε στα γουρούνια

Μεγαλύτερες οι φυλετικές εντάσεις ανάμεσα σε μαύρους και λευκούς μετά το περιστατικό

Σάλος έχει προκληθεί στη Νότια Αφρική με ένα περιστατικό δολοφονίας δύο μαύρων γυναικών από έναν λευκό αγρότη και δύο εργάτες, οι οποίοι τις πυροβόλησαν και μετά τάισαν τα πτώματά τους στα γουρούνια- έγκλημα που έχει προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερες φυλετικές εντάσεις στη χώρα.

Όπως αναφέρει το BBC, πρόκειται για την 45χρονη Μαρία Μαγκάτο και την 34χρονη Λουσία Ndlovu, οι οποίες έψαχναν για τροφή στη φάρμα τον Αύγουστο του 2024. Η φάρμα βρίσκεται στην επαρχία Λιμπόπο της Νοτίου Αφρικής. Έπειτα, οι τρεις άνδρες τις πυροβόλησαν και στη συνέχεια για να ξεφορτωθούν τα πτώματά τους, τα τάισαν στα γουρούνια της φάρμας.

Το δικαστήριο πρόκειται τώρα να αποφασίσει αν θα χορηγήσει εγγύηση στον ιδιοκτήτη της φάρμας τον 60χρονο Zachariah Johannes Olivier, 60 ετών, και στους υπαλλήλους του, τον 19χρονο Adrian de Wet και τον 50χρονο William Musora, οι οποίοι τον βοήθησαν στη δολοφονία.

Οι τρεις άνδρες δεν έχουν κληθεί ακόμη να απολογηθούν στο δικαστήριο, κάτι που θα συμβεί όταν αρχίσει η δίκη σε μεταγενέστερη ημερομηνία. Οι δράστες αντιμετωπίζουν επίσης κατηγορίες για απόπειρα δολοφονίας, επειδή πυροβόλησαν τον σύζυγο της Ndlovu - ο οποίος βρισκόταν μαζί με τις γυναίκες στη φάρμα και επέζησε του πυροβολισμού - καθώς και για κατοχή πυροβόλου όπλου χωρίς άδεια.

Μεγαλύτερες οι φυλετικές εντάσεις μετά το περιστατικό 

Ο σύζυγος της 34χρονης ήταν αυτός που κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία και οι αστυνομικοί βρήκαν τα αποσυντεθειμένα πτώματα της συζύγου του και της κας Μαγκάτο στο χοιροστάσιο αρκετές ημέρες αργότερα.

Ο αδελφός της 45χρονης Μαγκάτο, Γουόλτερ Μάτχοουλ, δήλωσε στο BBC ότι το περιστατικό έχει επιδεινώσει περαιτέρω τη φυλετική ένταση μεταξύ μαύρων και λευκών στη Νότια Αφρική, η οποία παρά το πέρας του ρατσιστικού συστήματος του απαρτχάιντ πριν από 30 χρόνια, είναι ακόμα αρκετά ισχυρή.

Σε προηγούμενες ακροάσεις αντίστοιχων υποθέσεων, μάλιστα, διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστήριο απαιτώντας να μην αφεθούν ελεύθεροι με εγγύηση οι ύποπτοι.

Η οικογένεια της 45χρονης, μίας εκ των δύο θυμάτων δηλώνει συντετριμμένη από τη δολοφονία της - ιδίως οι τέσσερις γιοι της, ηλικίας 22 έως πέντε ετών.

«Η μητέρα μου πέθανε με οδυνηρό θάνατο, ήταν μια στοργική μητέρα που έκανε τα πάντα για εμάς. Δεν μας έλειπε τίποτα εξαιτίας της», δήλωσε δακρυσμένος στο BBC ο Ράντι Μαγκάτο, ο μεγαλύτερος από τους γιους της. «Νομίζω ότι θα κοιμάμαι καλύτερα το βράδυ αν δεν επιτραπεί στους φερόμενους ως δολοφόνους η αποφυλάκιση με εγγύηση», πρόσθεσε.


Ειδήσεις σήμερα:

Live update: Το Ισραήλ χτυπά τη Δαμασκό, τρεις νεκροί - 8 στρατιώτες σκοτώθηκαν στον Λίβανο, μάχες με τη Χεζμπολάχ

ΠΑΣΟΚ: Η μάχη της Αθήνας για Χάρη Δούκα και Παύλο Γερουλάνο - Δείτε live τις συγκεντρώσεις τους

Τραγωδία στα Τέμπη: Εξώδικο της Καρυστιανού στους Νίκο και Δημήτρη Πλακιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr