Σε περίπτωση αντιποίνων από το Ισραήλ, θα ακολουθήσει «ισχυρότερη απάντηση», υπόσχεται το Ιράν

Σε περίπτωση αντιποίνων από το Ισραήλ, θα ακολουθήσει «ισχυρότερη απάντηση», υπόσχεται το Ιράν

O πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν ταξίδεψε στο Κατάρ την επομένη της πυραυλικής επίθεσης εναντίον του Ισραήλ και προειδοποίησε το Τελ Αβίβ

29316389
Ο ιρανός πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν διαβεβαίωσε σήμερα ότι το Ιράν «δεν επιδιώκει πόλεμο», αλλά υποσχέθηκε πως σε περίπτωση αντιποίνων από το Ισραήλ για τη χθεσινή πυραυλική επίθεση, θα ακολουθήσει «ισχυρότερη απάντηση».

Εάν το Ισραήλ προχωρήσει σε αντίποινα, «θα έχουμε μια ισχυρότερη απάντηση», είπε σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον εμίρη του Κατάρ, τον σεΐχη Ταμίμ μπιν Χάμαντ αλ Θάνι, στη Ντόχα.

Το Ιράν «δεν επιδιώκει πόλεμο», διαβεβαίωσε ο Πεζεσκιάν και κατηγόρησε το Ισραήλ ότι «μας αναγκάζει να αντιδράσουμε».

Ο πρόεδρος του Ιράν ταξίδεψε στο Κατάρ την επομένη της πυραυλικής επίθεσης εναντίον του Ισραήλ. Σύμφωνα με την Τεχεράνη, το 90% των ιρανικών πυραύλων έπληξε τους στόχους.

Κλείσιμο
Μεγάλος αριθμός πυραύλων αναχαιτίστηκε, ανέφεραν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF), επισημαίνοντας ότι ορισμένοι πύραυλοι έπεσαν σε αεροπορικές βάσεις, χωρίς όμως να προκληθούν σημαντικές ζημιές.

Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και δύο Ισραηλινοί τραυματίστηκαν σε άλλες περιοχές κατά την πυραυλική επίθεση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ, τη δεύτερη από τον περασμένο Απρίλιο.

«Ο κακόβουλος στόχος του σιωνιστικού καθεστώτος είναι να σπείρει την ανασφάλεια και να εξαπλώσει την κρίση στην (ευρύτερη) περιοχή», κατήγγειλε ο πρόεδρος του Ιράν, προτρέποντας Αμερικανούς και Ευρωπαίους να πιέσουν το Ισραήλ «να σταματήσει την αιματοχυσία».

Με τις επιθέσεις του εναντίον της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, το Ισραήλ εξωθεί τη Μέση Ανατολή «στο χείλος της αβύσσου», προειδοποίησε ο εμίρης του Κατάρ.

Κατήγγειλε επίσης τις ισραηλινές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας, διαβεβαιώνοντας ότι η Ντόχα θα συνεχίσει τις μεσολαβητικές της προσπάθειες με στόχο την επίτευξη συμφωνίας εκεχειρίας στον πόλεμο που πυροδότησε η επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου στο νότιο Ισραήλ.

Ειδήσεις σήμερα:

Live update: Το Ισραήλ χτυπά τη Δαμασκό, τρεις νεκροί - 8 στρατιώτες σκοτώθηκαν στον Λίβανο, μάχες με τη Χεζμπολάχ

ΠΑΣΟΚ: Η μάχη της Αθήνας για Χάρη Δούκα και Παύλο Γερουλάνο - Δείτε live τις συγκεντρώσεις τους

Τραγωδία στα Τέμπη: Εξώδικο της Καρυστιανού στους Νίκο και Δημήτρη Πλακιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης