Βρετανία: Γιατρός μεταμφιέστηκε σε νοσοκόμο για να σκοτώσει με δήθεν εμβόλιο Covid τον σύντροφο της μητέρας του

Βρετανία: Γιατρός μεταμφιέστηκε σε νοσοκόμο για να σκοτώσει με δήθεν εμβόλιο Covid τον σύντροφο της μητέρας του

Ο Thomas Kwan ένας αξιοσέβαστος γιατρός στο Σάντερλαντ κατέστρωσε ένα «σατανικό» σχέδιο για να εξοντώσει τον σύντροφο της μητέρας του - Δείτε βίντεο

VRETANIA-DOLOFONOS-METAMFIESI-MAK1
Σάλο έχει προκαλέσει στη Βρετανία η υπόθεση ενός γνωστού γιατρού ο οποίος κατηγορείται ότι σχεδίασε να δολοφονήσει τον σύντροφο της μητέρας του χρησιμοποιώντας ψεύτικο εμβόλιο κορωνοϊού.

Η υπόθεση βρίσκεται στα βρετανικά δικαστήρια και αφορά τον 53χρονο Thomas Kwan, συνεργάτη σε ιατρείο στο Σάντερλαντ, ο οποίος προσποιήθηκε τον νοσοκόμο και επιχείρησε να δηλητηριάσει τον 71χρονο Patrick O'Hara, στο σπίτι της μητέρας του, Jenny Leung, στο κέντρο της πόλης Νιούκαστλ, στις 22 Ιανουαρίου.

Ο Kwan αρνείται την απόπειρα δολοφονίας και την έτερη κατηγορία πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης με πρόθεση, αλλά παραδέχεται την κατηγορία της χορήγησης τοξικής ουσίας. Ωστόσο, η κατηγορούσα αρχή ισχυρίζεται ότι ο στόχος του ήταν να σκοτώσει τον ηλικιωμένο.

Ο εισαγγελέας, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στο Δικαστήριο του Newcastle, ανέφερε: «Κάποιες φορές, ίσως σπάνια, η πραγματικότητα ξεπερνά τη φαντασία. Ο Thomas Kwan, ο κατηγορούμενος στην υπόθεση, ήταν μέχρι τον Ιανουάριο ένας σεβαστός και έμπειρος ιατρός με δικό του ιατρείο. Από τον Νοέμβριο του 2023, αν όχι και πολύ νωρίτερα, οργάνωσε ένα περίπλοκο σχέδιο για να σκοτώσει τον μακροχρόνιο σύντροφο της μητέρας του, Patrick O'Hara».

Κλείσιμο
Το σχέδιο εκτελέστηκε με «θρασύτητα», σύμφωνα με τον εισαγγελέα, καθώς ο κατηγορούμενος σκόπευε να σκοτώσει τον 71χρονο μπροστά στα μάτια της μητέρας του, προσποιούμενος έναν ανύπαρκτο νοσοκόμο.

Το δικαστήριο άκουσε ότι η σχέση της μητέρας του Kwan με τον O'Hara, η οποία διαρκούσε πάνω από δύο δεκαετίες, είχε προκαλέσει ένταση μεταξύ του γιατρού και της μητέρας του, ιδίως όταν εκείνη αποφάσισε να συμπεριλάβει τον σύντροφό της στη διαθήκη της, επιτρέποντάς του να διαμένει στο σπίτι της σε περίπτωση θανάτου της.

Δείτε βίντεο, μεταμφιεσμένος λίγο πριν προσπαθήσει να δολοφονήσει τον σύντροφο της μητέρας του:



Το 2022, η αστυνομία κλήθηκε στο σπίτι της όταν ο Kwan μπήκε ακάλεστος, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν περαιτέρω προβλήματα. Ένα χρόνο αργότερα, σύμφωνα με την κατηγορούσα αρχή, ο Kwan έστειλε στον O'Hara μια πλαστή επιστολή με την υπογραφή ενός ανύπαρκτου κοινοτικού νοσοκόμου, με το όνομα Raj Patel, που προσέφερε μια επίσκεψη κατ' οίκον για εμβολιασμό.

Ο γιατρός ταξίδεψε κρυφά στο σπίτι της μητέρας του, μεταμφιεσμένος με παλτό, καπέλο, χειρουργικά γάντια, ιατρική μάσκα και σκούρα γυαλιά, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, πέρασε 45 λεπτά στο σπίτι, προσποιούμενος ότι εκτελεί ιατρικές εξετάσεις. Όταν η μητέρα του, ανυποψίαστη, του ζήτησε να μετρήσει την πίεση του αίματός της, εκείνος συμφώνησε.

Στη συνέχεια, προσέφερε στον O'Hara ένα «ενισχυτικό» εμβόλιο COVID, παρόλο που ο ίδιος είχε λάβει το πραγματικό εμβόλιο μόλις τρεις μήνες νωρίτερα. Αμέσως μετά την ένεση, ο O'Hara ανέφερε «έντονο πόνο», αλλά ο υποτιθέμενος νοσοκόμος τον καθησύχασε, λέγοντας πως ήταν φυσιολογικό, και αποχώρησε. Η μητέρα του παρατήρησε ότι ο «νοσοκόμος» είχε το ίδιο ύψος με τον γιο της, γεγονός που έκανε τον O'Hara να υποψιαστεί πως κάτι δεν πήγαινε καλά.

perouka-10
Μια selfie που τράβηξε ο Thomas Kwan φορώντας περούκα, ψεύτικο μούσι και ψεύτικο μουστάκι. Από τον ίδιο υπολογιστή βρήκαν ένα πλαστό σήμα ταυτότητας στο όνομα του ψεύτικου νοσηλευτή Raj Patel, χρησιμοποιώντας τη φωτογραφία της μεταμφίεσης

Ο O'Hara επικοινώνησε με τον δικό του γιατρό και έμαθε ότι η επιστολή ήταν ψεύτικη. Όταν επισκέφθηκε το νοσοκομείο, οι γιατροί αρχικά υπέθεσαν ότι ο πόνος και οι πληγές στο χέρι του προκλήθηκαν από «λανθασμένη» ένεση COVID. Ωστόσο, όταν το χέρι του άρχισε να φουσκώνει και να γίνεται μαύρο την επόμενη ημέρα, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι έπασχε από νεκρωτική περιτονίτιδα, μια σπάνια και απειλητική για τη ζωή ασθένεια που καταστρέφει τον ιστό.

Ο O'Hara νοσηλεύτηκε για εβδομάδες σε ΜΕΘ, ενώ οι γιατροί αναγκάστηκαν να αφαιρέσουν μεγάλο μέρος του προσβεβλημένου ιστού. Ο Kwan, ωστόσο, επιμένει ότι δεν είχε σκοπό να προκαλέσει τίποτα περισσότερο από «ήπιο πόνο ή δυσφορία». Η δίκη συνεχίζεται, με την κατηγορούσα αρχή να ισχυρίζεται ότι το περιστατικό αυτό ξεπερνά τα όρια της απλής χορήγησης επικίνδυνης ουσίας και συνιστά απόπειρα δολοφονίας.

Ειδήσεις σήμερα:

Ιταλία: Έγραψαν σε βράχο με αποτυπώματα δεινοσαύρων 200 εκατ. ετών, «τουρίστες γυρίστε σπίτια σας» - Δείτε βίντεο

Αττική Οδός: Φθηνότερα τα διόδια από 6 Οκτωβρίου - Αυτόματα η αλλαγή στα e-pass

Βόλος: Πρώτα κούρεψαν μαθητή Λυκείου και στη συνέχεια τον ξυλοκόπησαν άγρια - Χειροπέδες σε δύο ανήλικους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης