Σικελία: Το βίντεο που ανέβασε μέλος του πληρώματος του μοιραίου ιστιοπλοϊκού και δείχνει τις καταιγίδες να πλησιάζουν

Σικελία: Το βίντεο που ανέβασε μέλος του πληρώματος του μοιραίου ιστιοπλοϊκού και δείχνει τις καταιγίδες να πλησιάζουν

Ο 22χρονος Μάθιου Γκρίφιτς είναι ένα από τα τρία μέλη του μοιραίoυ ιστιοπλοϊκού που ερευνώνται για ανθρωποκτονία - Τι υποστήριξε 

bayesian
Έχει περάσει πάνω από ένας μήνας από την ημέρα του ναυαγίου στη Σικελία με τους επτά νεκρούς και τα αναπάντητα ερωτηματικά παραμένουν. Σε βίντεο που ανέβασε στα κοινωνικά δίκτυα μέλος του πληρώματος, βρετανικής καταγωγής, φαίνονται σφοδρές καταιγίδες να πλησιάζουν προς το σημείο όπου βρισκόταν το ιστιοπλοϊκό Bayesian λίγες ώρες πριν από το ναυάγιο.

Ο 22χρονος Μάθιου Γκρίφιτς είναι ένα από τα τρία μέλη του μοιραίoυ ιστιοπλοϊκού που ερευνώνται. Υπενθυμίζεται ότι από το ναυάγιο σκοτώθηκαν ο 59χρονος δισεκατομμυριούχος Μάικ Λιντς και η 18χρονη κόρη του Χάνα.


Κλείσιμο
Στο βίντεο που αναρτήθηκε στο Instagram του νεαρού άντρα, στις 19 Αυγούστου, την ημέρα που το αξίας 30 εκατ. γιοτ βυθίστηκε, φαίνονται οι αστραπές στον ουρανό.

Οι αστραπές ακούγονται καθώς η καταιγίδα πλησιάζει το γιοτ που είναι αγκυροβολημένο κοντά στο Παλέρμο.

Το βίντεο, το οποίο εντοπίστηκε από το κλειστό προφίλ του 22χρονου στο Instagram, μεταδόθηκε από την ιταλική ειδησεογραφική εκπομπή Quarta Repubblica νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Ο Γκρίφιτς, ο οποίος ζει στη νότια Γαλλία με τους γονείς του, βρίσκεται υπό έρευνα για ανθρωποκτονία μαζί με τον 51χρονο Νεοζηλανδό κυβερνήτη Τζέιμος Κατφίλντ και τον 59χρονο Βρετανό μηχανικό Τιμ Πάρκερ Ίτον.

Ο Βρετανός δήλωσε στους ερευνητές ότι αυτός και το πλήρωμα έκαναν ό,τι μπορούσαν για να σώσουν τους επιβάτες στο σκάφος.

«Ξύπνησα τον καπετάνιο όταν ο άνεμος κινείτο με 23 μίλια/ώρα. Εκείνος έδωσε εντολή να ξυπνήσουν όλοι οι άλλοι» υποστήριξε ειδικότερα.

«Περπατούσαμε κατά μήκος των πλευρών του σκάφους. Σώσαμε όσους μπορούσαμε» συμπλήρωσε δε.

Το Bayesian χρειάστηκε 16 λεπτά για να βυθιστεί και οι εισαγγελείς ερευνούν κατά πόσον οι καταπακτές έμειναν ανοιχτές και δεν ασφαλίστηκαν παρά τις κακές καιρικές συνθήκες που είχαν προβλεφθεί και τις οποίες γνώριζαν οι ντόπιοι ψαράδες.

Ειδήσεις σήμερα:

Ιταλία: Έγραψαν σε βράχο με αποτυπώματα δεινοσαύρων 200 εκατ. ετών, «τουρίστες γυρίστε σπίτια σας» - Δείτε βίντεο

Αττική Οδός: Φθηνότερα τα διόδια από 6 Οκτωβρίου - Αυτόματα η αλλαγή στα e-pass

Βόλος: Πρώτα κούρεψαν μαθητή Λυκείου και στη συνέχεια τον ξυλοκόπησαν άγρια - Χειροπέδες σε δύο ανήλικους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης