Ρωσία: Νεκρός πρώην υπουργός του Πούτιν - Θρίλερ γύρω από τον θάνατό του, αμφιβολίες για το αν πρόκειται για αυτοκτονία

Ο γιος του άνδρα βρήκε σημείωμα στο σπίτι του πατέρα του - Τον Αύγουστο του 2022, το καθεστώς της Ρωσίας τον διόρισε ως «υπουργό» της βιομηχανίας καυσίμων

Nεκρός βρέθηκε από τον γιο του το βράδυ της Τρίτης ο Κοσταντάν Ζαβιζένοφ, επιστήθιος φίλος του Βλαντιμίρ Πούτιν, σε μία από τις επαύλεις του στην περιοχή Ίστρα της Μόσχας.

Όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti, οι ρωσικές αρχές θεωρούν εκ πρώτης όψεως ότι ο θάνατος του πρώην «υπουργού» της LPR (Λαική Δημοκρατία του Λουχάνσκ) οφείλεται σε αυτοκτονία, ωστόσο πολλοί εκφράζουν αμφιβολίες σχετικά με τα αίτια του θανάτου του.

Ο γιος του αδικοχαμένου άνδρα βρήκε σημείωμα και μπουκάλι με αλκοόλ σε τραπέζι του σπιτιού του πατέρα του προτού ακούσει πυροβολισμό, αναφέρει δημοσίευμα του περιοδικού Newsweek.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδουν τα ρωσικά ΜΜΕ, η σύζυγος του Ζαβιζένοφ τον είχε πιάσει πρόσφατα στα πράσα με την ερωμένη του και αποφάσισε να καταθέσει αίτηση διαζυγίου. Έκτοτε, ο Ζαβιζένοφ φέρεται να έπινε βότκα από το πρωί μέχρι το βράδυ, να πηγαίνει αργά το βράδυ σ΄ένα ξενοδοχείο μόνο για ύπνο και το πρωί έπαιρνε τα όπλα του για να πάει για κυνήγι στην Καμτσάτκα. 

Την είδηση του θανάτου του κοινοποίησε χθες ο ουκρανικής καταγωγής οδηγός αγώνων και πολιτικός σχολιαστής Ιγκόρ Σούσκο, ο οποίος εξέφρασε τις αμφιβολίες του σχετικά με τους ισχυρισμούς ότι ο Ζαβιζένοφ αποφάσισε να βάλει ο ίδιος τέλος στη ζωή του.

Ο «πρώην υπουργός» του LPR του Βλαντιμίρ Πούτιν βρέθηκε νεκρός με μια σφαίρα το κεφάλι, υποστηρίζου τα ρωσικά ΜΜΕ.

Τον Αύγουστο του 2022, το καθεστώς της Ρωσίας τον διόρισε ως «Υπουργό» της βιομηχανίας καυσίμων, ενέργειας και άνθρακα στην κατεχόμενη περιοχή του Λουχάνσκ, γράφει η αμερiκανική εφημερίδα Sun.

Σύμφωνα με πηγές του ρωσικού καναλιού Telegram, ο «πρώην υπουργός» της λεγόμενης LPR φέρεται να αυτοκτόνησε ενώ τον τελευταίο έπασχε από κατάθλιψη.

Bρισκόταν σε διαδικασία διαζυγίου με τη σύζυγό του και πριν από δέκα ημέρες, έστειλε μήνυμα στον οικογένεια και τους φίλους για να τους αποχαιρετήσει μ΄ένα «αντίο».

Καταγόταν από τη ρωσική πόλη Περμ και είχε μεγάλη εμπειρία εργασίας στα τμήματα επενδύσεων του ρωσικού Υπουργείου Ενέργειας, του ρωσικού Υπουργείου Βιομηχανίας και Ενέργειας και της εταιρείας Rosenergoatom.

Τον Αύγουστο του 2022, διορίστηκε «υπουργός» της βιομηχανίας καυσίμων, ενέργειας και άνθρακα της τρομοκρατικής ομάδας LPR.

Αποφοίτησε από το Κρατικό Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Περμ το 1974. Στη δεκαετία του 1990 εργάστηκε στη χημική και αεροπορική βιομηχανία και στη συνέχεια σε διάφορες πετροχημικές εταιρείες στην περιοχή του Περμ.

Από το 2003 έως το 2006 ο Ζαβίζενοφ διετέλεσε επικεφαλής του Τμήματος Επενδύσεων και Ρύθμισης της Βιομηχανίας του Υπουργείου Ενέργειας και του Υπουργείου Βιομηχανίας της Ρωσίας, και εν συνεχεία κατείχε τη θέση του ηγέτη της Διαχείρισης Επενδυτικού Προγράμματος στο Τμήμα Rosenergoatom Concern για ένα χρόνο.

Aπό το 2007 έως το 2016 εργάστηκε στην Inter RAO UES και στη συνέχεια διορίστηκε Διευθυντής της κεφαλαιουχικής εταιρείας κατασκευής ξένων πυρηνικών σταθμών, της Atomstroyexport.


Ειδήσεις σήμερα:

Ανάλυση Guardian: Ίσως η σύγκρουση Ιράν με Ισραήλ να «βολεύει» μερικά κράτη του Κόλπου - Τι στάση θα κρατήσουν;

Η πρωταγωνίστρια του ξυλοδαρμού της 14χρονης στη Γλυφάδα φωτογραφήθηκε να σημαδεύει με όπλο στα χέρια

Χωρίς τέλος ο διχασμός των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών: Τι υποστηρίζει η Καρυστιανού στο εξώδικο κατά των αδελφών Πλακιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr