Μπάιντεν: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να χτυπήσουμε τις πετρελαιοπηγές του Ιράν

«Τίποτα δεν θα συμβεί σήμερα» είπε ο Μπάιντεν για την ισραηλινή απάντηση κατά του Ιράν κατά τη διάρκεια σύντομης συνομιλίας του με δημοσιογράφους πριν αναχωρήσει από τον Λευκό Οίκο

Ανοιχτό άφησε ο Αμερικανός Πρόεδρος το ενδεχόμενο το Ισραήλ να πλήξει τις πετρελαιοπηγές του Ιράν ως απάντηση για τους 200 βαλλιστικούς πυραύλους που γέμισαν και πάλι τον εναέριο χώρο της χώρας την περασμένη Τρίτη.

Εχθές ο Τζο Μπάιντεν 
είχε «ξεκόψει» δημόσια το ενδεχόμενο το Τελ Αβίβ να χτυπήσει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, αλλά σήμερα από την Φλόριντα δεν έπραξε το ίδιο. Σε ερώτηση δημοσιογράφων απάντησε και πάλι λακωνικά «το συζητάμε».



Επίσης στην τοποθέτησή του ο Μπάιντεν έδωσε και ένα στίγμα αναφορικά με το πότε επίκειται η ισραηλινή απάντηση σημειώνοντας: «Δεν θα γίνει σήμερα. Έχουμε συζητήσεις για αυτό το θέμα αργότερα».

Οι ΗΠΑ έχουν ξεκαθαρίσει πως θα συμπράξουν με το Ισραήλ προκειμένου η Τεχεράνη να λάβει απάντηση για την επίθεση τις Τρίτης. Το οβάλ γραφείο επιχειρεί για ακόμη μία φορά τους τελευταίους 11 μήνες να πείσει και τους δύο πόλους της κρίσης (Ισραήλ και Ιράν) να δείξουν αυτοσυγκράτηση.


Ειδήσεις σήμερα:

Λίβανος: Η πρώτη σύγκρουση Ισραηλινών με Λιβανέζους στρατιώτες - Ένας νεκρός και 10 τραυματίες

Τέμπη: 26 οικογένειες των θυμάτων δηλώνουν αντίθετες με το εισιτήριο στη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο

Χαλκιδική: Νεαρή μητέρα θυμάται τον εφιάλτη που έζησε από τον πρώην σύντροφό της πριν από ένα χρόνο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr