Ιράν: Φέρνει Μόσχα και Χούθι στο ίδιο τραπέζι – Η Τεχεράνη θέλει ρωσικούς πυραύλους για τους αντάρτες της Υεμένης

Το Ιράν έχει ήδη μεσολαβήσει στη Μόσχα προκειμένου να προμηθεύσει με πυραύλους κατά πλοίων τους Χούθι

Το Ιράν φέρεται εν μέσω της διαρκώς κλιμακούμενης κρίσης στη Μέση Ανατολή και μόλις δύο ημέρες μετά την 2η μέσα σε πέντε μήνες επίθεση κατά του Ισραήλ να μεσολαβεί προκειμένου να ενισχύσει όλους τους εταίρους του στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με ανώτατη στρατιωτική πηγή Τεχεράνης την οποία επικαλείται το Reuters το Ιράν έχει ήδη μεσολαβήσει στη Μόσχα προκειμένου να προμηθεύσει με πυραύλους κατά πλοίων τους Χούθι στην Υεμένη. Εδώ και μήνες οι αντάρτες στα δυτικά της Υεμένης έχουν βάλει εκατοντάδες πλοία στο στόχαστρό στους στην Ερυθρά θάλασσα.

Τον περασμένο Ιούνιο ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε ομιλία του είχε προειδοποιήσει πως εάν η Δύση συνεχίσει να εξοπλίζει την Ουκρανία με όπλα μεσαίου και μεγάλου βεληνεκούς η χώρα του ήταν έτοιμη να κάνει το ίδιο με χώρες που έχουν ως στόχο να πλήξουν τα δυτικά συμφέροντα.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι ακόμη μία ένδειξη πως ο πόλεμος που μαίνεται εδώ και έναν χρόνο στη Μέση Ανατολή, διευρύνεται με μεγάλη ταχύτητα και υπάρχει σημαντικός κίνδυνος να εμπλέξει πολύ περισσότερους “περιφερειακούς παίχτες” δίνοντας παγκόσμια διάσταση στην κρίση.

Ειδήσεις σήμερα:

Ανάλυση Guardian: Ίσως η σύγκρουση Ιράν με Ισραήλ να «βολεύει» μερικά κράτη του Κόλπου - Τι στάση θα κρατήσουν;

Η πρωταγωνίστρια του ξυλοδαρμού της 14χρονης στη Γλυφάδα φωτογραφήθηκε να σημαδεύει με όπλο στα χέρια

Χωρίς τέλος ο διχασμός των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών: Τι υποστηρίζει η Καρυστιανού στο εξώδικο κατά των αδελφών Πλακιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr