Ρωσία: Εισαγγελέας ζήτησε ποινή εννέα ετών στον Αμερικανό πρώην πεζοναύτη Ρόμπερτ Γκίλμαν

Ρωσία: Εισαγγελέας ζήτησε ποινή εννέα ετών στον Αμερικανό πρώην πεζοναύτη Ρόμπερτ Γκίλμαν

Στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος είπε ότι αναγκάστηκε να ασκήσει βία όταν ο επιθεωρητής των φυλακών του προκάλεσε πόνο και ο ανακριτής προσέβαλε τον πατέρα του

robert_gilman
Ρώσος εισαγγελέας ζήτησε την Πέμπτη (3/10) να επιβληθεί ποινή φυλάκισης εννέα ετών και ενός μηνός στον Ρόμπερτ Γκίλμαν, πρώην πεζοναύτη των ΗΠΑ, ο οποίος ήδη εκτίει ποινή φυλάκισης για επίθεση σε αστυνομικό ενώ ήταν μεθυσμένος.

Το δικαστήριο θα ανακοινώσει την ετυμηγορία του στις 7 Οκτωβρίου, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Τον Οκτώβριο του 2022, ο Γκίλμαν καταδικάστηκε σε 4,5 χρόνια φυλάκιση σε ρωσική σωφρονιστική αποικία για την επίθεση στον αστυνομικό. Η ποινή μειώθηκε αργότερα σε 3,5 χρόνια.

Η νέα δίκη του, στην πόλη Βορόνεζ, 465 χιλιόμετρα νότια της Μόσχας, σχετίζεται με άλλη φερόμενη επίθεσή του σε υπάλληλο της φυλακής και σε ανακριτή.

Κλείσιμο
Το RIA μετέδωσε ότι ο Γκίλμαν, οι δικηγόροι του οποίου είχαν αναφέρει προηγουμένως στο πρακτορείο ειδήσεων TASS ότι είχε έρθει στη Ρωσία για να σπουδάσει και να αποκτήσει την υπηκοότητα, είχε δηλώσει ένοχος για όλες τις κατηγορίες.

Επιπλέον, το πρακτορείο αναφέρει ότι ο Γκίλμαν είπε στο δικαστήριο ότι αναγκάστηκε να ασκήσει βία αφού ο επιθεωρητής των φυλακών του προκάλεσε πόνο στα γεννητικά του όργανα και αφού ο ανακριτής προσέβαλε τον πατέρα του.

Ο Γκίλμαν είναι ένας από τους τουλάχιστον 10 Αμερικανούς υπηκόους που βρίσκονται σε ρωσικές φυλακές πάνω από δύο μήνες μετά την ανταλλαγή κρατουμένων μεταξύ της Μόσχας και της Δύσης την 1η Αυγούστου, κατά την οποία απελευθερώθηκαν 24 άτομα, μεταξύ των οποίων τρεις Αμερικανοί.

Σε ξεχωριστή δίκη, στην οποία δικάζεται ο Στίβεν Χάμπαρντ, ένας 72χρονος Αμερικανός τον οποίο η Ρωσία κατηγορεί ότι εργαζόταν ως μισθοφόρος για λογαριασμό της Ουκρανίας, η ετυμηγορία αναμένεται να απαγγελθεί τη Δευτέρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα:

Χαλκιδική: Νεαρή μητέρα θυμάται τον εφιάλτη που έζησε από τον πρώην σύντροφό της πριν από ένα χρόνο


Κασσελάκης: Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ - Δείτε βίντεο

Τέμπη: 26 οικογένειες των θυμάτων δηλώνουν αντίθετες με το εισιτήριο στη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης