Εκλογές ΗΠΑ 2024: Προεκλογική εκστρατεία στο πλευρό της Χάρις θα κάνει η Λιζ Τσέινι

Η κόρη του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ έχει δηλώσει ότι δεσμεύεται να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να εμποδίσει την επιστροφή του Τραμπ στον Λευκό Οίκο

Η Ρεπουμπλικανή πρώην βουλευτής Λιζ Τσέινι θα συμμετάσχει στην προεκλογική εκστρατεία της αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις στο Ουισκόνσιν την Πέμπτη.

Πρόκειται για μια προσπάθεια της πρώην βουλευτού του Γουαϊόμινγκ να απομακρύνει τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους από τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ενώ απομένουν λιγότερες από πέντε εβδομάδες μέχρι την ημέρα των εκλογών.

Στην εκδήλωση της Πέμπτης στο Ρίπον, όπου βρίσκεται ένα σχολείο γνωστό ως η γενέτειρα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, η Χάρις αναμένεται να απευθύνει απευθείας έκκληση στους Ρεπουμπλικάνους και τους ανεξάρτητους ψηφοφόρους. Θα επισημάνει την ιστορική σημασία του Ρίπον και θα υποσχεθεί ότι θα υπερασπιστεί το κράτος δικαίου και το Σύνταγμα, ακόμη και αν διαφωνούν μαζί της σε θέματα πολιτικής.

Η Τσέινι, η οποία είχε δηλώσει ότι δεσμεύεται να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να εμποδίσει τον Τραμπ να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο, εξέφρασε την υποστήριξή της προς τη Χάρις.

Δήλωσε μάλιστα ότι είχε σοβαρές πολιτικές διαφωνίες με τη Χάρις σε διάφορα θέματα, αλλά επέλεξε να την υποστηρίξει επειδή πιστεύει ότι «όσοι από εμάς πιστεύουμε στην υπεράσπιση της δημοκρατίας μας, στην υπεράσπιση του Συντάγματός μας και στην επιβίωση της δημοκρατίας μας έχουμε καθήκον σε αυτές τις εκλογές να ενωθούμε για να θέσουμε αυτά τα πράγματα πάνω από την πολιτική».

Τις επόμενες ημέρες, όπως σημειώνει το CNN, θα ακολουθήσουν παρόμοιες εκδηλώσεις στην Πενσυλβάνια, το Μίσιγκαν, την Αριζόνα, τη Νεβάδα, τη Τζόρτζια, τη Βόρεια Καρολίνα και το Ουισκόνσιν.



Ειδήσεις σήμερα:

Ανάλυση Guardian: Ίσως η σύγκρουση Ιράν με Ισραήλ να «βολεύει» μερικά κράτη του Κόλπου - Τι στάση θα κρατήσουν;

Η πρωταγωνίστρια του ξυλοδαρμού της 14χρονης στη Γλυφάδα φωτογραφήθηκε να σημαδεύει με όπλο στα χέρια

Χωρίς τέλος ο διχασμός των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών: Τι υποστηρίζει η Καρυστιανού στο εξώδικο κατά των αδελφών Πλακιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr