Ρωσία: Αναχαιτίστηκαν ουκρανικά drones κοντά στο Κουρσκ - Καμία ζημιά στον πυρηνικό σταθμό, λένε οι Αρχές

Οι ουκρανικές δυνάμεις εισήλθαν στην περιοχή του Κουρσκ σε μια αιφνιδιαστική διασυνοριακή εισβολή στις 6 Αυγούστου

Οι ρωσικές δυνάμεις αναχαίτισαν σήμερα τρία ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη κοντά στη ρωσική πόλη Κουρτσάτοφ, αλλά δεν προκλήθηκαν ζημιές στον κοντινό πυρηνικό σταθμό του Κουρσκ, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής.

Ο κυβερνήτης Αλεξέι Σμιρνόφ δήλωσε ότι συντρίμμια από τα drones προκάλεσαν εκρήξεις σε κτίριο που δεν σχετίζεται με τον πυρηνικό σταθμό.



Πολλά ρωσικά κανάλια στο Telegram ανέφεραν νωρίτερα την «ουκρανική επίθεση», η οποία, όπως είπαν, είχε αποτραπεί από την αντιαεροπορική άμυνα, αλλά είχε προκαλέσει πυρκαγιά αρκετά χιλιόμετρα μακριά από τον πυρηνικό σταθμό.

Ο φορέας εκμετάλλευσης του πυρηνικού σταθμού, η Rosenergoatom, δήλωσε ότι η εγκατάσταση λειτουργεί κανονικά και τα επίπεδα ακτινοβολίας παραμένουν εντός των φυσιολογικών ορίων. Το Reuters δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει τις αναφορές από ανεξάρτητες πηγές.

Οι ουκρανικές δυνάμεις εισήλθαν στην περιοχή του Κουρσκ σε μια αιφνιδιαστική διασυνοριακή εισβολή στις 6 Αυγούστου και παραμένουν εκεί παρά το ότι ο ρωσικός στρατός προσπαθεί να τις απωθήσει.

Ο Ραφαέλ Γκρόσι, επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας, επισκέφθηκε τον πυρηνικό σταθμό στις 27 Αυγούστου και δήλωσε ότι είναι ιδιαίτερα ευάλωτος σε σοβαρό ατύχημα επειδή δεν διαθέτει προστατευτικό θόλο, ο οποίος θα μπορούσε να τον προστατεύσει από πυραύλους, μη επανδρωμένα αεροσκάφη ή οβίδες πυροβολικού.


Ειδήσεις σήμερα:

Χαλκιδική: Νεαρή μητέρα θυμάται τον εφιάλτη που έζησε από τον πρώην σύντροφό της πριν από ένα χρόνο


Κασσελάκης: Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ - Δείτε βίντεο

Τέμπη: 26 οικογένειες των θυμάτων δηλώνουν αντίθετες με το εισιτήριο στη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr